Prošireno groblje u Jelenju

Autor: Andrea Načinović 01.06.2022

groblje_jelenje

Mjesno groblje Jelenje kapacitet je popunilo prije dvije godine, a u prvoj fazi proširenja izgrađeno je 59 grobnica i prema potrebi će se graditi nova grobna mjesta.

JELENJE –Nakon gotovo tri godine aktivnog rada na projektu proširenja groblja, kapitalnog projekta Općine Jelenje, rezultat je vidljiv i ostvaren je značajan komunalni napredak na području našeg Jelenja, pohvalili su se u Općini na svojim web stranicama.
– Otkupili smo teren, i sredili smo prostorno-plansku dokumentaciju te napravili kompletno projektiranje za 333 nova grobna mjesta. Također, ishodovali smo sve potrebite dozvole, a rezultat toga je izgrađenih 59 grobnica, u prvoj fazi, kazao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Naime, mjesno groblje Jelenje kapacitet je popunilo prije dvije godine i bilo je jasno da ga treba proširiti kako bi adekvatno služilo svrsi.

Financijski je projekt u prvoj fazi iznosio nešto manje od milijun kuna, a ukupan projekt iznosi više od pet milijuna kuna, stoga se krenulo se s faznom gradnjom, a prema potrebi će se izgrađivati nova grobna mjesta.

– Osiguran je prostor i imovinsko-pravna dokumentacija je kompletno sređena, kako bi omogućili nova grobna mjesta za naše sumještane. U prosjeku se proda 12 novih grobnih mjesta godišnje, pojasnio je Marčelja.

Uz klasične grobnice, koje se za ukop na jelenjskom groblju koriste najčešće, izgrađene su i niše, kao i određeni broj mjesta za urne. Ujedno je izmještena kosturnicu, kao bitan preduvjet za spajanje novog i starog groblja u jednu cjelinu.

Radovi su na terenu počeli sredinom studenog, a izvođač radova je tvrtka Građevinar d.o.o. iz Rijeke. Uz grobnice je izgrađena oborinska odvodnja, tlakavci te rasvjeta. Sve faze proširenja do sada bile su unutar postojećih gabarita groblja u Jelenju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...