[VIDEO/ FOTO] Udruga Veli pinel otvorila izložbu, slijedi proslava blagdana sv. Nikole i Dana Općine Kostrena

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 05.12.2022

kostrena_narodna_citaonica_veli_pinel_2022__3_

Kako i priliči pomorskom mjestu Sv. Nikola će ove godine u Kostrenu doploviti, a doček njegovog broda predviđen je u 10 sati na Veloj rivi u Žurkovu.

Kostrena - Krenula su vesela adventska događanja u Općini Kostrena. Nakon Miće Mikulne i Zimske lige u trčanju, red je došao i za malo kulture. U Narodnoj čitaonici jučer je tako otvorena izložba Likovne udruge Veli pinel, u kojoj su članovi predstavili neka od svojih najboljih djela.

kostrena_narodna_citaonica_veli_pinel_2022__1_

U utorak 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, Kostrena slavi Dan Općine. Sv. Nikola tradicionalno se slavi darivanjem pa je Općina Kostrena i ove godine osigurala poklon pakete za sve svoje male sumještane. Polaznike Dječjeg vrtića "Zlatna ribica" i učenike Osnovne škole Kostrena pokloni će dočekati u njihovim vrtićkim grupama i razrednim odjeljenjima dok će ostala djeca s područja Kostrene, u dobi od 1 do 10 godina, a koja ne pohađaju vrtić i školu, svoje poklone moći preuzeti dan kasnije, u utorak 7. prosinca od 9 do 11 sati, u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz).

Kako i priliči pomorskom mjestu Sv. Nikola će ove godine u Kostrenu doploviti, a doček njegovog broda predviđen je u 10 sati na Veloj rivi u Žurkovu. Osim uživanja u slatkišima i druženju sa sv. Nikolom, mali posjetitelji imat će još jedan zanimljiv zadatak, biti dijelom prve kostrenske milenijske fotografije poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.

U 13 sati na mjestu stradavanja borda "Igrane", spuštanjem vijenca u more odat će se počast posadi broda i svim poginulim i nestalim pomorcima. U 14 sati položit će se vijenci na na grobljima u Sv. Luciji, Sv. Barbari i u lučici Podurinj, a u 18 sati u crkvi sv. Lucije služit će se misa za pomorce i njihove obitelji.

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19:30 sati, održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena koju će se moći i izravno pratiti na YouTube kanalu općinskog lista i portala Naša Kostrena. Uz zahvalu kostrenskim udrugama i pojedincima na doprinosu društvenom i kulturnom razvoju Kostrene, Grad Petrinja i Općina Kostrena će na Svečanoj sjednici potpisati Sporazum o suradnji i bratimljenju čime će formalizirati dugogodišnje prijateljstvo.

Više fotografija i video prilog s otvorenja izložbe pogledajte u nastavku.

VIDEO

U kostrenskoj Narodnoj čitaonici otvorena izložba Likovne udruge Veli pinel

Više sa portala torpedo.media ...