Provedite školske praznike na zanimljivim radionicama - Makers kamp u Kostreni

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.02.2022

stori_po_svoju_radionice

Kostrena - MAKERS kamp održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji (Sv. Lucija 14) od 21. do 25. veljače 2022. godine. Kamp je namijenjen osnovnoškolskoj djeci od 5. do 8. razreda s područja Urbane aglomeracije Rijeka (Rijeka, Kastav, Kraljevica, Opatija, Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga i Viškovo).

Makers kamp osmišljen je kao kombinacija radionica kojima se želi povećati interes prema STEM području (eng. Science, Technology, Engeneering and Mathematics, odnosno Znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Svi polaznici sudjelovat će na svim radionicama izmjenjujući se i radeći u timu.

Robotika_mladji_OS_stori_po_svoju

Praktične informacije:
Za prijavu na kamp potrebno je ispuniti obrazac na poveznici: https://forms.gle/tVtnFA9eVo4i5FpC6.
Kamp će trajati pet dana (21.-25.2.2022.) od 8 do 16 sati. Roditeljima će bit omogućeno da svoju djecu dovedu već u 7:30 sati. Polaznicima će biti osiguran ručak za sve dane trajanja kampa te međuobrok (voće ili grickalice).
Radionice traju do 16 sati, a roditelji dijete moraju pokupiti do 16:30 sati.


Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mailom na mia.mohoric@ckk.hr ili na telefon 051/209041 (informacije telefonom dostupne od 8 do 16 sati radnim danom).


Kamp se održava u sklopu projekta "Stori po svoju".
„Stori po svoju“ je pilot program kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers (uradi sam) kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Makers kultura naglašava učenje kroz rad u specifičnom društvenom i socijalnom okruženju kroz neformalno, umreženo, vršnjačko i zajedničko učenje, motivirano zabavom, osobnim i društvenim razvojem.
Prijavitelj i nositelj projekta Stori po svoju je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena Projekt se financira u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...