Prva žena Tehnomonta i gradonačelnik Gline nose liste Fokusa i Republike za 8. i 7. Izborne jedinice

Autor: Portal Torpedo 29.03.2024

koalicija_fokus_i_republika

Gordana Deranja i Ivan Janković glavne su uzdanice koalicije Fokus i Republika za dvije izborne jedinice kojima pripada Primorsko-goranska županija. Koalicija je Državnom izbornom povjerenstvu predala kandidaturu u 11 izbornih jedinica.

Rijeka - Gordana Deranja iz stranke Republika nosit će listu koalicije Fokus i Republika za osmu izbornu jedinicu, dok će listu za sedmu jedinici predvoditi nezavisni Ivan Janković. Fokus i Republika predali su Državnom izbornom povjerenstvu svoju kandidaturu u 11 izbornih jedinica, uz napomenu da su na listama dokazani ljudi, kako na lokalnim razinama kojima upravljaju, tako i u sektorima kojima su se bavili.

Gordana Deranja iz Pule predsjednica je Grupe Tehnomont, pet godina zaredom dobila je priznanje u kategoriji u top deset najmoćnijih žena Hrvatskog gospodarstva, a bila je i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Nezavisni Ivan Janković gradonačelnik je Gline, a za sedmu jedinicu misli da je „možda najzahtjevnija, možda najnerazvijenija, ali i najljepša za sve nas koji tu živimo“ i dodaje:

„Nastupit ću kao nezavisni kandidat, ne kao priljepak lijevima ili desnima, ne kao netko koga će tapšati po ramenima. Nastupit ću kao jedini nositelj liste s područja ranjene Banovine jer ovaj kraj živim i borim se za njega“.

Predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić istaknuo je kako je glavni interes ove koalicije unaprijediti život građana Hrvatske:

„Naši građani zaslužuju bolje i više od aktualnog stanja, zajedno ćemo podići Hrvatsku s dna europskih ljestvica. Imamo iskustvo, znanje i volju da provedemo sve što smo naveli u našem zajedničkom programu kojeg ćemo detaljno predstaviti idući tjedan“.

Čelni čovjek Fokusa Davor Nađi smatra da je koalicija Fokus i Republika izbor za sve one kojima je dosta prelijevanja iz šupljeg u prazno te žele prave promjene:

„Mi smo koalicija razuma. Umjesto svađa i sukoba, biračima nudimo konkretna rješenja i gledamo kako će se bolje živjeti nakon izbora“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...