Prvo izdanje jedinstvenog Frankopanskog Uskrsa nadmašilo sva očekivanja

Autor: Andrea Načinović 18.04.2022

frankopanski_uskrs_grobnik_2022

Najviše se iščekivalo svečano rezanje najvećeg šišera (pletenice) u povijesti Grobnika, dugačkog punih 15 metara.

frankopanski_uskrs_grobnik_2022-40892

Grobnik - Danas je Kaštel Grada Grobnika bio ispunjen posjetiteljima svih generacija i odličnom pozitivnom energijom, a kraj Uskrsnih blagdana nije mogao dobiti bolje finale, Uskrs za pamćenje. Već prije 14 sati brojni posjetitelji ispunili su kaštel, a dočekala ih je pjesma klape. Najviše se iščekivalo svečano rezanje najvećeg šišera (pletenice) u povijesti Grobnika, dugačkog punih 15 metara. Nakon čitanja proglasa Frankopanske straže i obraćanja načelnice, započela je podjela šišera. Posebnost svečanog rezanja bio je ekskluzivni gost glumac Paško Vukasović, popularni Krivomir iz hit serije Mrkomir I koji je sabljom i zajedno s načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić načeo šišer te je zajedno sa članicama udruge Vidov San dijelio posjetiteljima ovu slasticu, ali i posebne frankopanske pisanice pripremljene na tradicionalan način, označene frankopanskim znakovljem.

frankopanski_uskrs_grobnik_2022-25197

Prvo izdanje jedinstvenog Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, nadmašilo je sva očekivanja organizatora Općine Čavle i TZO Čavle i pokazalo da su osmišljavanje i organizacija ovakvog događanja pravi mamac za sve generacije.

U posebno atraktivnoj potrazi za zmajevim jajima uživao je veliki broj djece, nakon što je svatko od njih "preuzeo titulu kneza ili kneginje od Kaštela", a fotografiranje s velikim zecom je bila itekako tražena aktivnost. Glazbenu kulisu cijelom događanju davala je izvrsna klapa Baladur, a prekrasno vrijeme je omogućilo da se brojni posjetitelji zadrže u kaštelu do kasnih popodnevnih sati.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu tako je postao izvrstan nastavak Grobničkog frankopanskog Adventa te potvrdio da frankopansko naslijeđe itekako živi na Grobniku i baštini se na originalan i popularan način, onakav kakvog su prepoznali brojni posjetitelji iz cijele regije ovih događanja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...