Pusti glas za mlade s Viškova: Pozivaju se mladi da sudjeluju u izradi Programa za mlade Općine Viškovo

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.04.2022

wp-content/uploads/2020/03/Op%C4%87ina-Vi%C5%A1kovo-poma%C5%BEe-poduzetnicima-i-tra%C5%BEi-nove-pripadnike-Civilne-za%C5%A1tite.jpg

Online upitnik je otvoren za ispunjavanje sve do 24. travnja, a dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo i Udruge Žmergo, kroz QR kod na plakatima po frekventnim mjestima diljem Viškova i okolice, kao i objavama na društvenim mrežama organizatora.

Viškovo - Lokalni program za mlade Općine Viškovo je strateški dokument kojim se želi podići svijest mladih za potrebom njihovog aktivnog uključivanja u procese donošenja odluka i kreiranje javnih politika za mlade u Viškovu. Program će do kraja godine za Općinu Viškovo izraditi Udruga Žmergo koja ima višegodišnje iskustvo u izradi ovakvih dokumenata. Jedan od ciljeva Lokalnog programa za mlade je razvijanje strukturiranog dijaloga i procesa konzultacija između donositelja odluka i mladih koji će osigurati da mišljenja i preporuke mladih budu jedan od ključnih impulsa prilikom donošenja odluka i oblikovanja politika za mlade. Jedan od koraka u razvoju ovog važnog procesa je istraživanje potreba i interesa mladih putem online upitnika kroz koji mladi imaju priliku izraziti svoja mišljenja o tome što je važno omogućiti mladima u Viškovu. Pod motom “Pusti glas za mlade s Viškova” pozivaju se mladi u dobi od 15 do 30 godina koji žive, rade, volontiraju i borave u Općini Viškovo da sudjeluju u izradi Programa za mlade Općine Viškovo, prvom strateškom dokumentu za mlade ove Općine.

Viskovo naslovnica za FB

Online upitnik je otvoren za ispunjavanje sve do 24. travnja, a dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo i Udruge Žmergo, kroz QR kod na plakatima po frekventnim mjestima diljem Viškova i okolice, kao i objavama na društvenim mrežama organizatora. S obzirom na to da se želi izraditi strateški, višegodišnji dokument na korist svih mladih koji je temeljen na stvarnim potrebama populacije mladih s Viškova, iskrena i otvorena mišljenja te konkretni i konstruktivni prijedlozi bit će od velikog značaja za izradu kvalitetnog Programa za mlade Općine Viškovo. Stoga se pozivaju svi mladi s Viškova da „puste svoj glas“ i utječu na pozitivne promjene koje će se dogoditi u narednih nekoliko godina za sve mlade koji žive, rade, volontiraju i borave u svoje slobodno vrijeme na području Viškova.

Tijekom procesa bit će različitih mogućnosti za uključivanje mladih kao i njihovih obitelji, ali i onih koji s njima rade te opće populacije građana Viškova. Stoga, pratite web stranicu Općine Viškovo i Udruge Žmergo kao koordinatora procesa izrade Programa za mlade i dajte svoj doprinos pozitivnim promjenama za mlade u lokalnoj zajednici.