Ravnateljima lučkih uprava iz PGŽ-a dodijeljeni sporazumi za projekte lučke infrastrukture vrijedni 2,84 milijuna eura

Autor: Sanja Monar 21.03.2023

ZLU-poptis-ugovora

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora i sporazuma iznosi nešto više od 13,6 milijuna eura

Zagreb/Rijeka - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Zagrebu dodijelio je sporazume i ugovore za sufinanciranje ukupno 92 projekta županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Primorsko – goranske, Istarske, Ličko – senjske, Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora i sporazuma iznosi nešto više od 13,6 milijuna eura, a dodijeljenim sredstvima sufinancirat će se izgradnja, sanacija i rekonstrukcija objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i sanacija i rekonstrukcija pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Među sporazumima je i 15 projekata sanacije pomorskog dobra gradova i općina te 2,84 milijuna vrijednih devet projekata Županijskih lučkih uprava u Primorsko-goranskoj županiji. Među ostalima, projekt nastavka rekonstrukcije luke Podvorska, sanacija i rekonstrukcija pričuvne trajektne luke Čršnjeva i sanacija rive u uvali Banja u Cresu.

Potpredsjednik Vlade i ministar rekao je kako ta velika ulaganja koja su pokrenuta zove renesansom na hrvatskoj obali, budući da se nikada nije ulagalo u hrvatske luke kao posljednjih godina.

Ugovori i sporazumi dodijeljeni su ravnateljima županijskih lučkih uprava za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, dok su gradonačelnici i načelnici gradova i općina navedenih sedam obalno-otočnih županija dobili sredstva za projekte sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...