ROADPOL: U akciji nadzora brzine utvrđena 503 prekršaja, rekorder u Porscheu vozio 179 km/h

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.03.2022

Roadpol policija nadzor brzine

Policijski službenici su spomenutu brzinu evidentirali laserskim uređajem, a vozač je zbog počinjenog prekršaja sankcioniran novčanom kaznom od 5 000 kuna, u skladu s važećim propisima.

Rijeka - U razdoblju od 21. do 27. ožujka, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija nadzora brzine kretanja. Akcija je provedena u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja broja prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Tijekom akcije na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji kontrolirano je ukupno 1126 vozila i pri tome utvrđeno 503 prekršaja. Od tog broja 377 prekršaja evidentirali su policijski službenici, dok je 126 prekršaja zabilježeno tehničkim sredstvima.

Najveće izmjereno prekoračenje brzine od 179 km/h evidentirano je na području Vrbovskog. U nedjelju, 27. ožujka, u 12,17 sati, snimljeno je osobno vozilo marke ''Porsche'' bosansko – hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin BIH. Navedenom brzinom kretao se na autocesti A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci, u blizini vijadukta ''Osojnik'' gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Policijski službenici su spomenutu brzinu evidentirali laserskim uređajem, a vozač je zbog počinjenog prekršaja sankcioniran novčanom kaznom od 5 000 kuna, u skladu s važećim propisima.

Budući da je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ovom akcijom su se uz represivne, provodile i preventivne mjere kako bi se vozače potaklo na odgovorno ponašanje, kao i osvijestilo o nepotrebnom i opasnom prekoračenju propisanih brzina kretanja, osobito onih neprilagođenih uvjetima na cestama.