Rujan u znaku sedme umjetnosti u Centru Gervais i Opatijskog dječjeg vikenda na Ljetnoj pozornici

Autor: Nikola Cvjetović 12.09.2023

muskarci_hr_predstava_gervais_opatija__20_

Festival Opatija je izdvojio nekoliko zanimljivih kino poslastica za odrasle i zabavnu vikend razbibrigu za mališane, također u kinu Gervais ili tijekom najavljenog Opatijskog dječjeg vikenda na Ljetnoj pozornici.


Opatija - Iako nas klimatski vrijeme još uvijek miluje toplim ljetnim zrakama, rujan je oduvijek bio mjesec novih početaka, odluka i obaveza. Kako bi prijelaz s morskog žala na vrući asfalt ipak malo ublažili, Festival Opatija je izdvojio nekoliko zanimljivih kino poslastica za odrasle i zabavnu vikend razbibrigu za mališane, također u kinu Gervais ili tijekom najavljenog Opatijskog dječjeg vikenda na Ljetnoj pozornici.


Jesensku kino sezonu otvara hrvatska drama HOTEL PULA (u kinu 12.9.) koja je očekivano pomela konkurenciju na ovogodišnjem Pula film festivalu gdje ju je pogledalo preko pet i pol tisuća ljudi, ocijenivši ju visokom ocjenom 4.6/5. Film prati ljubavnu avanturu bosanskohercegovačkog izbjeglice i buntovne srednjoškolke u Puli sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća. U ovom tjednu očekuje nas i veliko finale ljubavnog serijala POSLIJE SVEGA (u kinu 14.9.) koji je očarao milijune gledatelja diljem svijeta dramatičnim ljubavnim vrtlogom između Tesse i Hardina. Film koji je po gledanosti iza sebe ostavio mnoge blockbustere i potukao rekorde gledanosti je ZVUK SLOBODE (u kinu 15.9. i 27.9.), temeljen na istinitoj priči čovjeka koji je dao otkaz u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti kako bi pomogao spasiti djecu koja su postala žrtvom trgovine ljudima u Kolumbiji. Za ljubitelje detektivskih romana Agathe Christie tu je UBOJSTVO U VENECIJI (u kinu 20.9.), a za one željne akcije, Sylvestar Stallone i njegova ekipa okupljena pod nazivom PLAĆENICI (u kinu 21.9.) zasigurno će svih držati na rubu sjedala.


Od neameričkih produkcija izdvajaju se ZATVOR 77 (u kinu 19.9.), „iskupljenje u Shawshanku“ na španjolski način i BESKRAJNA LJUBAV (u kinu 26.9.) s Penelope Cruz koja je ostvarila novu senzacionalnu ulogu u filmu nadarenog talijanskog redatelja Emanuelea Crialesea koji se premijerno prikazao u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji, a nakon toga pobrao hvalospjeve filmske kritike i publike na ovogodišnjem Sundanceu.


Osim u već najavljenom OPATIJSKOM DJEČJEM VIKENDU (22.-24.9., razne lokacije) koji donosi zabavu u obliku Rolly parka, animatora, napuhanaca, radionica i predstava za djecu, u rujnu najmlađi mogu uživati i u čarima sedme umjetnosti uz animirane filmove NESTAŠNA ZUBIĆ VILA (u kinu 17.9.) i PSIĆI U OPHODNJI:, MOĆAN FILM (u kinu 30.9.).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...