“S druge strane objektiva” – rasprava o fotografiranju divlje prirode

Autor: Sanja Tumara 21.05.2024

bioraznolikost_foto_K__Mandic_pgz Foto: Kristijan Mandić

Panel rasprava održava se u povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti, a sudjeluju fotografi Želimir Gržančić, Kristijan Mandić i Andrej Radalj.

Rijeka – “S druge strane objektiva” naziv je panel rasprave organizirane u povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti. U raspravi će sudjelovati fotografi Želimir Gržančić, Kristijan Mandić i Andrej Radalj koji će otkriti detalje bavljenja kompleksnom i zahtjevnom granom fotografije divlje prirode.

Uz projekciju filma „Žive slike Kvarnera“ autora Želimira i Stjepana Gržančića koji prikazuje biljni i životinjski svijet Kvarnera, bit će postavljena i izložba fotografija ptičjeg svijeta.

Međunarodni dan bioraznolikosti obilježava se od 1993. godine, kada su diljem svijeta u fokusu teme posvećene očuvanju prirode, a poruka za 2024. godinu, “Budi dio plana”, predstavlja poziv na djelovanje za pokušaj usporavanja i zaustavljanja gubitka prirodne raznolikosti.

Organizatori panel rasprave su Javna ustanova “Priroda”, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i Primorsko-goranska županija, a održat će se u srijedu 22. svibnja s početkom u 18.00 sati u istočnom dijelu Guvernerove palače, u prostoru nekadašnjeg kluba “Python” (Trg Riccarda Zanelle 1).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...