SAFU nominirala Kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana za EU projekt bez kojeg nije moguće zamisliti Hrvatsku

Autor: Marina Pauletić 07.11.2023

frankopani-93260

Jedan od nominiranih je i županijska Kulturno-turističku ruta Putovima Frankopana, najvrjedniji projekt kulturne baštine na području Primorsko-goranske županije.

Rijeka - Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) uvrstila je županijsku Kulturno-turističku rutu u projekte bez kojih nije moguće zamisliti Hrvatsku.

Kako navode, više od 1200 projekata sa 784 korisnika je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU ugovorila diljem Republike Hrvatske u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Svaki projekt važan je na svoj način – omogućili su rješavanje brojnih izazova, poticanje gospodarskog razvoja, zaštitu okoliša, unaprjeđenje infrastrukture, ulaganje u zdravstvenu i socijalnu infrastrukturu te podizanje životnog standarda svih građana, a putem ankete, u potrazi su za EU projektom bez kojeg nije moguće zamisliti Hrvatsku.

Jedan od nominiranih je i županijska Kulturno-turističku ruta Putovima Frankopana, najvrjedniji projekt kulturne baštine na području Primorsko-goranske županije.

Ruta osmišljena ovim projektom, novi je kulturno-turistički proizvod s centralnim Posjetiteljskim centrom u Kraljevici koji interpretira cijelu rutu, i osam tematskih interpretacijskih centara (Trsat, Grobnik, Bakar, Bribir, Krk, Čabar, Brod na Kupi, Kraljevica) čiji sadržaji privlače veći broja posjetitelja na lokacije koje do sada nisu bile primjereno turistički valorizirane te nisu činile dio uobičajene turističke ponude u županiji.

Svoj glas KTR Putovima Frankopana možete dati na POVEZNICI.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...