Sansegotski odmor za dušu

Autor: Sanja Tumara 29.07.2022

susak2807-13684

Pijesak, more, vjetrić, kafići, restorani, plaže i to bez buke i kolone automobila, sve to nudi Susak. A zadnja subota u srpnju na Susku je rezervirana za najvažniji dan u godini i veliku svečanost, Dan iseljenika.

Susak – Sezona u punom jeku, gužve na plažama, gužve u restoranima, gužve na cestama, kolone automobila… Može li i drukčije? Može, naravno! A ako se pitate gdje, odgovor je – na Susku. Ljeto na Susak, naravno, privuče i više od 1.500 ljudi željnih nešto drukčijeg odmora. Pa iako je ovaj otočić ljeti centar svijeta jer gosti se na njega sliju odasvud, ima sasvim dovoljno skrivenih mjesta na kojima se može uživati u miru i tišini, ako je to ono što tražite.

Susak2807_01

I na današnji su dan osunčani sansegotski pijesak i blještavo plavetnilo njegovog mora privukli mnoge goste, dok su se drugi odlučili – umjesto morem, rashladiti hladnim pićem u hladovini nekih od ugostiteljskih objekata.

A sav taj suščanski mir samo je privid, jer pripreme za najvažniji dan u godini na Susku, Dan iseljenika, u punom su jeku. Slavi se zadnje subote u srpnju, cijelo mjesto postaje pozornica tradicije i ljubavi prema svom kraju, a mnogi se Suščani iz daljina vrate svom škoju, barem na tih nekoliko dana.

Susak2807_02
Više sa portala torpedo.media ...