Spremni za sezonu grijanja!

Autor: Sanja Tumara 06.08.2022

drva za ogrjev 01

Izreka kaže da drva griju tri puta – prvi put kad rušimo stablo, drugi put kad drva cijepamo i treći put kad ih ložimo. Gorani to znaju pa ih već tijekom ljeta pripremaju dovoljno za sezonu grijanja.

VRBOVSKO – Gorani znaju čemu služi ljeto – za pripreme za sezonu grijanja. Gorivo poskupljuje, struja poskupljuje, plina je sve manje… Dakle, očito je da nas čekaju jesen i zima u kojima treba biti spreman naći alternativu fosilnim gorivima. I zato je tu dobro „staro“ grijanje na drva. Drvo je, kažu, jedini 100 posto obnovljiv i ekonomski možda i najisplativiji izvor toplinske energije, premda je i drvo za ogrjev poskupjelo u odnosu na prošlu godinu. S druge strane, poznata je izreka koja kaže da drva griju čak tri puta – prvi put kad rušimo stablo, drugi put kad drva cijepamo i treći put kad ih ložimo.
No, Goranima to ne smeta, navikli su oni od davnina ljeti pripremiti zalihu drva za ogrjev, kako bi jesen i zimu mirnije dočekali. Neovisno o ekonomskim kretanjima na svjetskom tržištu fosilnih goriva. I na kraju ono najmanje važno, ali – pravi je gušt gledati vatricu u peći ili kaminu i slušati pucketanje drva…

drva za ogrjev 03
drva za ogrjev 02-67453
drva za ogrjev 04