Svečana sjednica Općine Kostrena: Dodijeljene zahvale i priznanja, potpisan Sporazum o suradnji i bratimljenju s Petrinjom

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.12.2022

Dobitnici_priznanja

Godišnja nagrada Općine Kostrena za 2022. godinu dodijeljena je svestranom kostrenskom umjetniku Ladi Bartoničeku, glazbeniku, skladatelju, glumcu i redatelju za svekoliki doprinos u društvenom i kulturnom životu Kostrene.

Kostrena - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Kostrena je proslavila Dan Općine i blagdan svojeg zaštitnika Sv. Nikole. Tom su prilikom dodijeljene zahvale i priznanja udrugama u povodu obljetnica i zaslužnim pojedincima koji su promicali ime i ugled Kostrene. Na početku Svečane sjednice uzvanicima su se kratkim govorima obratili predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan i općinski načelnik Dražen Vranić koji se zahvalio suradnicima i mještanima koji doprinose razvoju Kostrene:

- Kostrena se svakim danom mijenja, raste i razvija. Mijenjaju je novi projekti i novi mještani koji su je odabrali za svoj dom. Uspješno mjesto može biti samo ono u kojem žive ljudi, pa posebno raduje pozitivan demografski trend koji udara temelje našim odlukama, našim projektima, ali isto tako i svijetloj budućnosti našeg mjesta. Na nama je, kao općinskoj upravi, da razvojnim planovima i mjerama, gradimo i stvaramo zajednicu zadovoljnih mještana, kojima su uz odgovarajući standard, dane i prilike za razvoj svih osobnih potencijala. Sve to ne bi bilo moguće postići bez predanog rada i zajedničke posvećenosti takvom cilju, stoga se zahvaljujem svima koji mu doprinose.

Na Svečanoj sjednici prikazan je film o Kostreni, događajima i projektima koji su obilježili godinu, koja će ostati upamćena kao vrlo uspješna.

Svecana-sjednica-82169

Prigodne čestitarske govore održali su i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut dok je u ime gradonačelnika i načelnika Kostreni Dan Općine i blagdan sv. Nikole čestitao načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. Na Svečanoj sjednici prikazan je film o Kostreni, događajima i projektima koji su obilježili godinu, koja će ostati upamćena kao vrlo uspješna.

Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici iz redova gradonačelnika i načelnika, a među njima i gosti iz pobratimljene Općine Selnica ob Dravi kao i gosti iz Petrinje s kojom Kostrena njeguje višegodišnje prijateljstvo, a koje je ovom prigodom i formalizirano potpisivanjem Sporazuma o suradnji i bratimljenju Općine Kostrena i Grada Petrinje koji je u ime Petrinje potpisala gradonačelnica Magdalena Komes. Gradonačelnica Komes pohvalila je velika ulaganja Kostrene u sve društvene skupine kao i brojne uspješno realizirane projekte te zahvalila Kostrenjanima na pruženoj pomoći kada je ona Petrinjcima bila najpotrebnija. Istaknula je kako je ovaj Sporazum kruna dugogodišnjeg prijateljstva koje će u budućnosti samo dodatno jačati.

Potpis-sporazuma

Uz potpis Sporazuma, najsvečaniji dio večeri bila je dodjela nagrada i priznanja. Zahvalnice i priznanja za svoj rad dobili su Karate klub Kostrena koji slavi 15 godina postojanja, Katedra Čakavskog sabora Kostrena za 25 godina djelovanja i doprinosa kulturnom i društvenom životu Kostrene i Klub podvodnih aktivnosti Kostrena, udruga koja kao sljednik Kluba podvodnih aktivnosti Harpun slavi 60 godina djelovanja. Godišnja nagrada Općine Kostrena za 2022. godinu dodijeljena je svestranom kostrenskom umjetniku Ladi Bartoničeku, glazbeniku, skladatelju, glumcu i redatelju za svekoliki doprinos u društvenom i kulturnom životu Kostrene. Učenicom generacije Osnovne škole Kostrena proglašena je Mai Rožmanić, učenica 8.b razreda.

Lado_Bartonicek-79602

Svečanu sjednicu svojim su plesnim i glazbenim nastupima uveličali gosti iz Bresta Pokupskog KUD Pokupljanka, vrijedni čuvari prekrasnih narodnih nošnji, pjesama, plesova i običaja pokupskog kraja i mlada kostrenska pjevačica Lina Banić iza koje su već danas brojni zapaženi nastupi na međunarodnim festivalima te u operi „Čarobna frula“ premijerno izvedenoj prošle godine u HNK Ivan pl. Zajc

KUD-Pokupljanka
Više sa portala torpedo.media ...