Svečanom sjednicom obilježen Dan Učiteljskog fakulteta

Autor: Nikola Cvjetović 27.10.2023

svecana_sjednica_-_Dan_uciteljskog_vijeca Foto PGŽ

Obilježena 17. obljetnica osnivanja.

Rijeka - Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci svečanom je sjednicom Fakultetskog vijeća obilježio svoju 17. obljetnicu osnivanja. Prodekanica za nastavu Jasmina Mezak predstavila je rad ove visokoškolske ustanove u protekloj akademskoj godini, a u ime Primorsko-goranske županije, prisutne je pozdravio zamjenik župana Vojko Braut.

Čestitajući Dan Fakulteta, zamjenik je istaknuo kako Učiteljski fakultet uspješno ispunjava svoju misiju obrazovanja budućih odgajatelja i nastavnika, sposobnih odgovoriti na sve izazove tih odgovornih profesija u ovim dinamičnim pa i nepredvidivim vremenima.

„Nastavnici i odgajatelji dokazali su da su itekako čvrsta i odgovorna karika u našem društvu, na čemu i vama koji ste ih obrazovali i svima njima mogu samo iskreno čestitati. Želim vam da ustrajete u ostvarivanju svoje misije kako obrazovne tako i znanstvene, potičete razvoj karijera profesora te kreirate poticajno okruženje za svoje studente. Vjerujem da će te nastaviti s očuvanjem visoko dostignutih akademskih standarda te ostati jedna od vodećih nacionalnih fakultetskih institucija za obrazovanje učitelja i odgajatelja“, naveo je Braut.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...