Svijet voli pobjednike, a pobjednici svoje glasače

Autor: Sanja Tumara 18.04.2024

izbori_ilustracije_glasanje_biracka_mjesta__10_

Stoga danas, dan nakon parlamentarnih izbora, na društvenim mrežama pišu zahvale građanima koji su im dali glas i osigurali mandat u Hrvatskom saboru.

Rijeka – Dan nakon izbora, gubitnici negdje „ližu svoje rane“, a pobjednici… Pobjednici pišu povijest, ali i zahvale građanima koji su im dali glas, a time i mandat u Hrvatskom saboru. Jer svijet voli pobjednike, ali pobjednici puno više vole svoje glasače.

„Uz ovakvu podršku, nastavit ću se boriti za dobro svih ljudi u Hrvatskoj“, obećava svojim glasačima SDP-ova Mirela Ahmetović. Omišljanska načelnica bila je druga na listi Rijeka pravde u 8. izbornoj jedinici, iza predsjednika stranke Peđe Grbina, i dobila je 11.297 glasova.

„Osjećaj je odličan, 3. pobjeda zaredom, i to uvjerljiva, to nitko prije nas nije uspio! Jako smo zadovoljni, srušen je „mit“ da visoka izlaznost ne odgovara HDZ-u“, poručuje predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i najavljuje pregovore za formiranje većine. Oleg Butković i Josip Ostrogović za sada se ne oglašavaju.

„Tako blizu, a tako daleko. 79 glasova je nedostajalo za treći mandat naše koalicije… Još uvijek imamo onu snagu koju IDS tradicionalno ima u Istri i u Primorju“, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Građanima zahvaljuje i nositeljica liste platforme Možemo! u 8. izbornoj jedinici Dušica Radojčić, dobila je 2.643 glasa. Ujedno napominje:
„No, ne smijemo zaboraviti da je rušenje HDZ-a cilj koji je još uvijek ostvariv! Tek tada će naše zadovoljstvo ostvarenim rezultatima biti potpuno“.

„Nastavljam dalje svjedočiti neraspadljive vrednote… Naše društvo treba ljude koji će promicati kulturu dijaloga, raditi na povezivanju i gledati dobro naroda, a ne vlastite interese. Takvom ću se politikom nastaviti baviti“, poručio je Marin Miletić iz Mosta, kojeg su građani nagradili novim mandatom u Hrvatskom saboru i dali mu 4.995 glasova.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...