[FOTO] Telemach Dan sporta u Rijeci: Natjecalo se 750 djece

Autor: Sanja Tumara 09.08.2022

sportske_igre_mladih_rijeka_2022__1_

Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje. Kod trkača najbrži su bili Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Osijek) i Patrik Tošić (Zagreb).

RIJEKA – 750 djece u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi natjecalo se u graničaru i atletici i borilo za titulu državnih prvaka u sklopu državne završnice Telemach Dana sporta u Rijeci. Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje. Kod trkača najbrži su bili Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Osijek) i Patrik Tošić (Zagreb), objavio je Riječki sportski savez. Uz sportska natjecanja, bio im je osiguran smještaj i prijevoz HŽ putničkim prijevozom u potpunosti besplatno.

Medalje su im dodijelili savjetnica za programe sporta u Odjelu za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Izabela Barišić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih Tihomir Gudić i direktorica marketinga Telemach Hrvatska Ana Milićević, koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice.

sportske_igre_mladih_rijeka_2022__4_

- Sjajno je bilo vidjeti ovu atmosferu i energiju kod mladih koji se natječu i navijaju. Telemach je zaista ponosan sponzor ove manifestacije kojom potičemo sportske vrijednosti, fair play, druženje i rekreaciju, što nam je osobito bilo važno nakon dvije pandemijske godine istaknula je Milićević.

Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, zajedno s tri prvoplasirana atletičara i atletičarke, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sva natjecanja organiziraju se na profesionalnoj razini.

sportske_igre_mladih_rijeka_2022__3_

- Djeca itekako ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje. To se pogotovo odnosi na onu djecu koja se ne bave sportskim aktivnostima. Za njih je ovo svjetsko prvenstvo. Predstavljanje svoje škole je jedinstvena prilika da se pojaviš na ovakvom nacionalnom natjecanju, smatra voditelj ekipe iz Velike Gorice Ivica Herceg.
Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila su 31.000 sudionika. Dan sporta koncipiran je prema modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavljaju u drugi plan.

- Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas, više nego ikada prije, djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi, poručili su iz Telemacha Hrvatska. - Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. Edukaciju o važnosti pravilnog ponašanja u prometu u svim gradovima održali smo u sklopu svakog Telemach Dana sporta. Ministarstvo unutarnjih poslova dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih i zajedno provode edukativne programe nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu daje našim najmlađima uvid sigurno ponašanje u prometu.

sportske_igre_mladih_rijeka_2022__1_

Nastavak državne završnice Plazma Sportskih igara mladih održava se u Splitu. Nakon Coca-Cola Cupa u nogometu, Tommy turnira u malom nogometu i Hrvatska pošta Cup u tenisu, ovog vikenda su na redu bila natjecanja u šahu i stolnom tenisu, nakon čega slijede još Kinder turnir u košarci i HEP turnir u rukometu.
Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.
Veliki završetak sezone uslijedit će 19. kolovoza na Rivi u Splitu, svečanom ceremonijom zatvaranja 26. plazma Sportskih igara mladih s početkom u 20 sati. Uz mnogobrojne goste iz svijeta sporta, politike i gospodarstva, Splićane i njihove goste očekuje zabavni program i veliki koncert Luke Nižetića.

U Rijeci održana Državna završnica Telemach Dana sporta