Treće natjecanje sezone: Autoslalom u Dubravi

Autor: Miroslav Krpan 10.06.2022

iva_damarija Foto: Miroslan Krpan

Okosnicu autoslaloma, već nizom godina čine vozačice i vozači klubova Zagreba i okruženja, pa su tako na startu najbrojniji AK Dugo Selo (14), te AKK Fly with Kolman i AK Delta s po desetak sudionika.

ZAGREB – Trećim ovogodišnjim natjecanjem, u nedjelju 12.lipnja, u Zagrebu se nastavlja Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu. Poslije praktično trogodišnje pauze uzrokovane virusom korone, na svojevremeno, dugi niz godina jedinoj urbanoj stazi u nas, u zagrebačkoj Dubravi, zalaganjem sportskih entuzijasta istoimenog zagrebačkog Autokluba Dubrava organizira se „14. Nagrada Dani Dubrave 2022.“.

Uz državno boduje se i Otvoreno prvenstvo Zagreba (Regija Sjever HAKS-a), uz ukupno prijavljenih 66 vozačica i vozača iz 14 klubova. Njima će se pridružiti i šestero sudionika Kupa povijesnih vozila HAKS-a u točnosti. Sportska izvedba povjerena je zagrebačkom Autoklubu Delta (donedavno pod imenom Ina Delta). Na dijelu Ulice Kneza Branimira od raskrižja sa Čulinečkom i Avenijom Dubrava (Dubec), na dionici dugoj 1.275 metara, odvijat će se zahtjevno, ali i atraktivno natjecanje. Pred sudionicima je prolaz kroz 32 slalom vrata i dio s osam čunjeva prolaza u nizu, sve kroz deset sektorskih cjelina.

Okosnicu autoslaloma, već nizom godina čine vozačice i vozači klubova Zagreba i okruženja, pa su tako na startu najbrojniji AK Dugo Selo (14), te AKK Fly with Kolman i AK Delta s po
desetak sudionika.

Poslije dva nastupa, u Prelogu i gostavljem u Jajcu (BiH), lidersku poziciju ukupnog poretka drži mladi Velikogoričanin Matej Radovanović (AK Delta), dok drugu poziciju, s deset bodova manje, dijele Zagrepčanin Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) i Buzećanin Igor Bogović (SAK Samobor). Radovanović je i vodeći junior, ali i vozač klase sprint/sport više od 1.600 ccm, dok se najboljom vozačicom u dosadašnjem dijelu sezone pokazala Mirela Stern (AK Dugo Selo). S dvije su se pobjede u klasama do sada dokazali i zasjeli na čelne pozicije vetaran Antun Laušin (SAK Samobor) u klasi serijskih automobila do 1.600 ccm, Ivan
Dropučić (AKK Fly with Kolman Zagreb) u seriji više od 1.600 ccm, te Igor Bogović (SAK Samobor) u klasi 1.600 ccm sprint/sport.

Najneizvjesnije je u klasi sprint/sport do 1.400 ccm, gdje su trojica vozača bodovno izjednačeni: Dario Merlić (AMK Zanatlija Zagreb), Hrvoje Vukoje (AK SB Motorsport Slavonski Brod) i Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj). U najmanjoj klasi serija do 1.200 ccm, iako bez pobjede u dva nastupa, bodovno je odmakao
Saša Čaklović (AKK DS Racing Prelog).

S dvije pobjede ove sezone znakovitu bodovnu prednost u konkurenciji klupskih ekipa stekli su vozači SAK Samobor, ispred AKK DS Racing Prelog.

Prijam i verifikacija sudionika održati će se od 8 do 9 sati u Servisnom parkiralištu kod trgovačkog centra Interspar. Službeni se trening vozi u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati. Proglašenje najuspješnijih s podjelom nagrada predviđa se oko 17 sati.