Triatlon klub Rival, grad Delnice i TZ Gorskog Kotara pozivaju vas na humanitarnu utrku Zimske lige - Igor Malešević "Za prvi samostalni korak Loreen"

Autor: Sanja Monar 21.02.2023

wp-content/uploads/2020/08/trcanje-dame.jpgIlustracija

100% doniranih sredstava klub će uplatiti u crowdfunding kampanju "Za prvi samostalni korak"

Delnice - U nedjelju, 12. ožujka, u Delnicama će se održati humanitarna Riječka Zimska Liga u trčanju, "Za prvi samostalni korak Loreen".

Riječka Zimska liga održava se od 2004. i ove sezone slavi svoje 19. izdanje. -Okuplja sportaše i rekreativce svih uzrasta iz svih krajeva Hrvatske od Kvarnera, Istre, Gorskog Kotara pa do onih iz Slovenije i Italije. Zimska liga nije samo utrka, ona je mjesto upoznavanja, druženja i dobrog provoda jer zna se da je nakon svake utrke fešta! Zato, pozvani ste svi, i rekreativci i prekaljeni trkači, pridružiti se ovoj šetnji Primorsko-goranskom županijom, njezinim gradovima i općinama, ističu organizatori.

-Osim što je povezala brojna mjesta Primorsko-goranske županije i okupila više od 1.000 trkača koji su zajedno ove godine pretrčali 5.000 km, Riječka ZIMSKA LIGA održat će se još jedanput ove sezone, ali sa posebnim razlogom. Naime, prijateljica našeg kluba treba pomoć. Zove se Loreen, ima 5 godina te nažalost urođeno narušenu motoriku pa ne može samostalno hodati. Loreen se liječi Bobath fizikalnom terapijom i robotskim uređajem Lokomat koji joj omogućuje da uči hodati. Kako to i biva, cijena takve terapije je jako visoka i nijedna obitelj si to ne može sama pokriti. Troškovi terapija, puta i smještaja samo za 2023. godinu dosežu i 30.000 eura. I zato, u suradnji sa gradom Delnicama i TZ Gorskog Kotara radimo ovu posebnu, humanitarnu utrku ZIMSKE LIGE za Loreen. Nema startnina. Samo donacije, poručuje Triatlon klub Rival.

Trčat će se 6 km sa 150m elevacije po makadamu (šumskom putu), odnosno jedan krug oko Japlenškog vrha. Utrka je namijenjena trkačima i rekreativcima svih uzrasta i sportske spreme, uz poznatu monetu - važno je sudjelovati. Najbrži, najsporiji, najstariji i najmlađi sudionici osvojiti će nagrade sponzora. Okupljanje, start i cilj su ispred pansiona "Lovački". Preuzimanje brojeva počinje od 9h, start utrke je u 11, proglašenje pobjednika u 12, a ručak za sve sudionike u 12:30h.

100% doniranih sredstava klub će uplatiti u crowdfunding kampanju "Za prvi samostalni korak". Donacije možete uplatiti putem spomenute platforme ili na žiro račun otvoren kod Erste banke na ime LOREEN JURIČIĆ IBAN: HR7724020063104287120 (za uplate iz inozemstva SWIFT/BIS: ESBCHR22) ili na licu mjesta u Delnicama na dan utrke.

Više informacija o utrci na webu i Facebooku Rivala

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...