Tužan kraj medvjeda koji se šetao Kostrenom

Autor: Marina Pauletić 05.06.2023

wp-content/uploads/2020/11/NWL_Sme%C4%91i-medvjed_foto-Astra-Divina.jpgFoto: ilustracija

Medvjed je odstrijeljen...

Kostrena - Epilog zalaženja medvjeda u naseljeno područje dobio je, nažalost najtužniji kraj. Nakon dojave mještana o ugrozi pozivom na broj 112, poduzeta je akcija policije i lovačkog društva koji su izašli na teren.

Prenosimo obavijest Lovačkog društva Jelen:

Ovim putem Vas obavještavamo da je 4. 5.2023. Temeljem obavijesti od strane 112 o ugrozi po sigurnost mještana Kostrene od medvjeda u strogom centru naselja pokrenuta akcija uklanjanja istog.

Kordinacijom sa II. policijskom postajom, Veterinarskim fakultetom i institutom i interventnim timom iz Zagreba koji je odobrio interventni odstrel, lokalnom upravom i LD Jelen Čavle je u vrtu okućnice na adresi Sveta Lucija 36 lovac Nikica Vranić je oko 23 sata odstrijelio medvjeda starosti oko 2 godine.

Broj markice koji nam interventno dodijeljena je 00150, za područje pod PZD Općina Kostrena broj lovišta XXII/30 (ista je i lovovlaštenik), Dopuštenjem za lov br:110152 i zapisnika o obavljenom lovu br: 11052, broj važeće lovačke iskaznice 82344. Prilikom akcije su sudjelovala tri člana lovačkog društva Jelen Čavle, dva pripadnika II. policijske postaje Rijeka i načelnik Općine Kostrena.

Orlando Francišković, predsjednik LD „Jelen“ Čavle

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...