U Brod Moravicama održano natjecanje iz pružanja laičke prve pomoći

Autor: Sanja Tumara 18.05.2024

pruzanje_laicke_prve_pomoci_01 Foto: PGŽ

Vježbe su se odvijale na više radnih lokacija, na kojima su simulirane različite vrste nesreća s realistično prikazanim ozljedama i više unesrećenih osoba.

Brod Moravice - U cilju podizanja razine znanja i vještina pružanja prve pomoći kod pripadnika operativnih snaga Civilne zaštite Primorsko-goranske županije, u Brod Moravicama održano je natjecanje iz pružanja laičke prve pomoći.

Na početku natjecanja, sudionicima su se obratili načelnik Stožera CZ PGŽ Mladen Šćulac i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine Ermina Duraj koji su istaknuli značaj sustava Civilne zaštite i njegovu važnu ulogu u svakodnevnom životu svih građana Primorsko-goranske županije, kao i potrebu stjecanja znanja i vještina potrebnih za kvalitetno pružanje pomoći unesrećenima. Natjecatelje je pozdravio i načelnik Općine Brod Moravice Mario Šutej.

Vježbe su se odvijale na više radnih lokacija na kojima su simulirane različite vrste nesreća s realistično prikazanim ozljedama i više unesrećenih osoba. Situacije se temelje na osnovnom treningu djelatnika žurnih službi koji je prethodno sa svim timovima proveo Zavod za hitnu medicinu PGŽ čiji su djelatnici bili u ulozi sudaca na ovom natjecanju.

Prvo mjesto, s istim brojem bodova osvojile su ekipa PU primorsko-goranske i ekipa Interventne postrojbe Društva Crvenog križa PGŽ. Na drugom mjestu je tim DVD Brod Moravice, treće mjesto osvojila je Specijalistička postrojba Civilne zaštite, dok je na 4. mjestu Postrojba HGSS Delnice. Glavna nagrada, torba prve pomoći, otišla je u ruke policije. Svim timovima dodijeljene su silikonske maske koje se inače koriste pri davanju umjetnog disanja.

Događanje je provedeno u organizaciji Primorsko-goranske županije u suradnji s Općinom Brod Moravice, Društvom Crvenog križa PGŽ i Zavodom za hitnu medicinu PGŽ.

pruzanje_laicke_prve_pomoci_04
pruzanje_laicke_prve_pomoci_02
pruzanje_laicke_prve_pomoci_03
pruzanje_laicke_prve_pomoci_05
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...