U Čavlima počeo novi tečaj za trudnice

Autor: Sanja Monar 21.03.2023

wp-content/uploads/2020/12/E-te%C4%8Daj-za-trudnice.jpgIlustracija

U vijećnici u Čavlima počeo besplatni tečaj za buduće roditelje

Čavle - Općine Čavle i Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena organizirale su tradicionalni Tečaj za trudnice i roditelje u Čavlima na kojem će niz stručnjaka s velikim iskustvom iz prakse odgovoriti na pitanja budućih roditelja. Cilj tečaja je potpora u svim fazama trudnoće i olakšavanje snalaženja u najvažnijoj ulozi života svake obitelji.

Kroz tri bloka predavanja budući roditelji moći će doznati kako voditi zdravu i uspješnu trudnoću, naučiti preduvjete za vještinu dojenja i njezi novorođenčeta. Trudnice će moći dobiti i odgovore na pitanja kako vježbati u trudnoći i nakon nje, što jesti a ne udebljati se previše. Tu su i konkretni savjeti oko odluke uzeti supruga na porod ili ne, zašto beba ima grčeve i kako joj pomoći, treba li bebi joj dohrana, daje li se novorođenčetu voda i slično. Glavni ciljevi provođenja ovog projekta su smanjenje tjeskobe, ispravljanje zabluda i umanjivanje straha osiguranjem dostupnosti točnih činjenica o trudnoći i porodu te njezi i prehrani novorođenčeta.

Tečaj trudnice mogu pohađati same ili s partnerom, a za svih je besplatan zahvaljujući pokroviteljstvu Općina Čavle i Jelenje. Nije potrebno odlaziti u grad jer se tečaj odvija u vijećnici Općine Čavle. Novi ciklus predavanja počeo je jučer 20. ožujka, no još se možete priključiti prijavom patronažnoj sestri Bojani Burić na broj telefona 099 251 8224.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...