U Čavlima se na Međunarodnom rukometnom turniru okupilo 300 djece

Autor: Andrea Načinović 24.05.2022

turnir_rukomet_cavli-57438

Posljednja tri ovakva turnira imala su i humanitarnu notu, sakupljale su se donacije za pomoć oboljelima i siromašnima, ove godine za humanitarnu akciju “Koga briga… za Macolu”.

Rijeka - Nakon pune dvije godine pauze zbog korona pandemije vratili su se turniri u Sportsku dvoranu Mavrinci. Tako je prošlog vikenda održan 8. Međunarodni rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba Čavle. Na turniru se okupilo više od 300 djece, odnosno 9 ekipa djevojčica i 21 ekipa dječaka iz države te susjednih zemalja- Slovenije i Italije u tri dobne kategorije – 2011., 2012. i 2013. godište.

Najboljim klubovima, petorkama, igračima, igračicama, golmanima te golmanicama turnira nagrade je uručio mladi reprezentativac RK Čavle Filip Glavaš.

„Najveća pomoć u organizaciji bili su nam roditelji igrača našeg kluba i Općina Čavle koja nam je ustupila dvoranu Mavrinci te pomogla novčanom donacijom. Zahvaljujemo se i sponzorima koji su nam pomogli novčanim sredstvima te opremom“, istaknuo je predsjednik RK Čavle Sven Bandera.

turnir_rukomet_cavli

„Naš klub otprije je poznat po vrlo dobroj organizaciji jednog od većih turniru u zemlji, ali uvijek je lijepo ponovno čuti dobre komentare od strane drugih klubova i roditelja te i na taj način promovirati RK Čavle i našu Općinu Čavle“, rekao je predsjednik Bandera.

Posljednja tri ovakva turnira imala su i humanitarnu notu, sakupljale su se donacije za pomoć oboljelima i siromašnima kuhajući fažol, kobasice i palentu kompiricu po principu dobrovoljnih priloga. Ove godine RK Čavle uključio se u humanitarnu akciju „Koga briga… za Macolu“ te je za liječenje našeg Cerničanina Dalibora Marušića prikupljeno 2.043 kune.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...