U Delnicama otvoren novi park za vježbanje na otvorenom

Autor: Nikola Cvjetović 21.09.2023

Hrvatska_lutrija_otvorila_park_za_vjezbanje_u_Delnicama_1

Povodom svog jubilarnog, 50. rođendana Hrvatska Lutrija je provela Natječaj za financiranje parkova za vježbanje na otvorenom.

Delnice - Hrvatska Lutrija otvorila je još jedan, sedmi park u nizu, sa spravama za vježbanje vlastitom težinom. Vježbalište je otvoreno u gradu na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj, u Delnicama. Povodom svog jubilarnog, 50. rođendana Hrvatska Lutrija je provela Natječaj za financiranje parkova za vježbanje na otvorenom. Gradovi i općine iz cijele Hrvatske bili su birani slučajnim odabirom, te su tako osvojili donaciju od 12.000 eura za izgradnju vježbališta po vlastitom dizajnu, uz uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom.

Otvorenju parka 19. rujna prisustvovali su gradonačelnica Delnica gospođa Katarina Mihelčić iz grada Delnica, te direktorica Regije Zapad Hrvatske Lutrije, gospođa Sandra Gregorović. Pritom su istaknuli važnost društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u projekte od javnog interesa.

Hrvatska_lutrija_otvorila_park_za_vjezbanje_u_Delnicama-70854

„Hrvatska Lutrija ovim projektom želi ulagati u razvoj sporta i javno dostupne sportske infrastrukture diljem zemlje. Na taj način želimo lokalnim zajednicama omogućiti veće mogućnosti za stjecanje zdravih navika i druženja na svježem zraku“, kazala je Sandra Gregorović iz Hrvatske Lutrije.


Uz parkove za vježbanje, Hrvatska Lutrija je povodom jubilarnog rođendana organizirala i druge projekte na državnoj razini koji su u javnom interesu. Kroz humanitarnu lutrijsku igru Sretni Broj provedenu od travnja do lipnja igrači su donirali sredstva za kupnju laparoskopskog aparata za kirurgiju KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Trenutno kupovinom srećke Parkovi Hrvatske igrači doniraju sredstva za projekte očuvanja prirode i Nacionalnih parkova i Parkova prirode Hrvatske.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...