U kastavskom Dječjem vrtiću "Vladimir Nazor" otvorena senzorna soba

Autor: Sanja Monar 29.03.2023

senzorna_soba_kastav

Senzorna soba opremljena je uz pomoć donacije Rotary cluba Kastav te donacija roditelja i dijelom iz sredstava dječjeg vrtića.

Kastav - U okviru dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ otvorena je senzorna soba opremljena uz pomoć vrijedne donacije Rotary kluba Kastav čiji su predsjednik Mirko Grošić i tajnik Dejan Rubeša posjetili kastavski vrtić.

senzorna_soba_kastav-50987


Kako ističu iz Grada Kastva, riječ je o multisenzornom prostoru koji je posebno opremljen i namijenjen radu s djecom s teškoćama senzorne integracije, prvenstveno s djecom s poremećajem iz spektra autizma. Senzorne sobe su organizirane tako da nude puno prilika za stjecanje različitih senzornih iskustava, razvoj vještina grube i fine motorike, a aktivnosti koje se provode unutar njih vrlo su poticajne za razvoj rane komunikacije i interakcije kod djece s komunikacijskim i jezično-govornim teškoćama. Senzorna soba uvelike je olakšala rad s djecom sa složenim komunikacijskim potrebama i djecom mlađe kronološke dobi.

Senzorna soba opremljena je uz pomoć donacije Rotary cluba Kastav te donacija roditelja i dijelom iz sredstava dječjeg vrtića.
Kako bi se omogućila organizacija senzorne sobe i logopedskog kabineta, početkom godine iz objekta „Nazor“ u Tometiće je odselila uprava, računovodstvo i tajnica vrtića. Zajedničke službe smještene su na vrh zgrade u Tometićima.

senzorna_soba_kastav-79823
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...