U Kastvu se otvara najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe, stižu visoki dužnosnici

Autor: Marina Pauletić 25.03.2024

kastav_zrak_2023__1_ Foto: ilustracija

Adria Dental Group upravlja sa deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija.

Kastav – Uz posjet visokih uzvanika sutra se u Kastvu otvara najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe u vlasništvu Adria Dental Group. Laboratorij se nalazi u Žegotima, a otvorenju će prisustvovati Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije i Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke.

Uz visoke uzvanike, na svečanom otvaranju prisustvovat će Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group te Igor Čičak, izvršni partner i predsjednik Uprave Provectus Capital Partners i predsjednik Nadzornog odbora Adria Dental Group.
Adria Dental Group najveća je grupacija dentalne medicine u regiji srednje i jugoistočne Europe koja je u dentalne klinike u Hrvatskoj i Sloveniji do sada investirala 50 milijuna eura.

Grupaciju čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji.

Adria Dental Group upravlja sa deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija. Grupacija ima više od 550 zaposlenika, među kojima je preko 200 stručnjaka dentalne medicine. Kroz naše klinike i laboratorije prođe više od 40.000 pacijenata i realiziramo više od 160.000 zahvata u svojim klinikama i laboratorijima.

U dentalni laboratorij na Kastvu investirano je preko 4,5 milijuna eura. Laboratorij zapošljava preko 70 dentalnih tehničara te je opremljen vrhunskom digitalnom tehnologijom umreženom u jedinstveni sustav, a planirana proizvodnja nadmašuje 12.000 krunica godišnje. U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima, kao i drugim zainteresiranim stručnjacima, pristup najnovijim znanjima i vještinama potrebnim za rad u suvremenoj dentalnoj praksi.

Stvaranje Adria Dental Group potaknulo je Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...