U Kostreni održana javna tribina o otpadu

Autor: Marina Pauletić 28.02.2023

kostrena_tribina-19853

Nakon održane prezentacije predstavnici Komunalnog društva Čistoća nastojali su pružiti odgovore na brojna pitanja mještana i otkloniti nejasnoće vezane uz pravilno odvajanje otpada.

Rijeka - Jučer je u Narodnoj čitaonici u Kostreni održana druga po redu javna tribina o odvojenom prikupljanju otpada koju su zajednički organizirale Općina Kostrena i KD Čistoća, kako bi mještanima Kostrene olakšali prilagodbu na novi sustav prikupljanja otpada koji je na području Kostrene uveden početkom veljače. Svrha održavanja javne tribine bila je dodatna edukacija i informiranje mještana o održivom i odgovornom gospodarenju otpadom, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima kao i detektiranje eventualnih poteškoća i mogućih prostora za povećanje zadovoljstva korisnika.

Nakon održane prezentacije predstavnici Komunalnog društva Čistoća nastojali su pružiti odgovore na brojna pitanja mještana i otkloniti nejasnoće vezane uz pravilno odvajanje otpada, korištenje elektronskih ključeva za poluukopane spremnike, obračun cijene odlaganja otpada, o kaznama za neodgovorne pojedince te zajedno s korisnicima iznaći najbolja rješenja za specifične okolnost na pojedinim lokacijama.

Javna tribina prenosila se uživo, a snimku je moguće pogledati na YouTube kanalu Naša Kostrena na ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...