U Narodnu čitaonicu Kostrena stiže predstava „Pizza s Krešom“

Autor: Marina Pauletić 22.03.2023

wp-content/uploads/2019/11/narodna-citaonica-kostrena-2019-8.jpg

U predstavi glume Robert Kurbaša, Nika Levak i Krešimir Mišak.

Kostrena – Ovoga petka, 24. ožujka u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19 sati održat će se predstava „Pizza s Krešom“.

Spoj glumačkog i kazališnog umijeća s televizijskim iskustvom, glavni su sastojci ove predstave. Redatelj, autor i dramaturg navedene kazališne uspješnice je glumac Robert Kurbaša, a u uz njega u predstavi igraju mlada glumica Nika Levak i poznati novinar Krešimir Mišak.

Dva prepoznatljiva lica, jedan iz svijeta kazališta, drugi s malih ekrana u predstavi su zamijenila uloge. Mišak igra čovjeka koji se oslanja na mentalne sposobnosti, dok je Kurbaša preuzeo ulogu čovjeka kojeg zanimaju teorije zavjere, urote i ezoterične stvari.
Predstava „Pizza s Krešom“ komedija je inspirirana kultnim američkim filmom „Moja večera s Andreom“ s početka osamdesetih i ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za univerzalnom srećom.

pizza_s_kresom

Dvoje ljudi koji pripadaju intelektualnoj eliti našeg suvremenog društva svoje stavove o životu iznose na „obdukcijski stol intelekta“ u jednoj kvartovskoj pizzeriji bezimenog velegrada.
Pa ipak možda nisu svjetonazorski stavovi to što traže, nego prava i na ispravan način postavljena pitanja o prirodi ljudskog bića i njegovom mjestu u univerzumu. U ovom kazališnom komadu s tri lika, pitanja će zasigurno biti puno i bosti će upravo tamo gdje treba, izazivajući kod gledatelja reakciju koja nam je u ovom 21. stoljeću geostrateških, političkih, ekonomskih, moralnih i etičkih, religioznih i duhovnih previranja potrebna, kako bi se što bolje pripremili za ono što nam tek dolazi.

„Potrebni su nam sadržaji gdje se glasno promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote, do zlouporabe znanstvene misli i djela, a kazališna umjetnost mora pronaći načine kako publici približiti različite stavove i postaviti adekvatna pitanja, kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi. Stoga mislimo da je za duhovno zdravlje, a scenska umjetnost je tu nužno potreban medij, esencijalno postavljati ovakve i slične komade na scenu kao sredstvo emocionalne i mentalne higijene građana naše zemlje.“, mišljenja je autor predstave Robert Kurbaša.

Ulaznice se prodaju u predvorju Čitaonice, sat vremena prije predstave, odnosno od 18 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...