[U OKU KAMERE] Riječani napokon guštali u lijepom vremenu i snježnim radostima

Autor: Ivana Grabar 15.01.2022

platakVikend-14325

Na snijegu su podjednako uživali i veliki i mali

Platak - Napokon smo dočekali da se bura smiri i obuzda svoj ples, a najave vremenske prognoze za ovaj vikend išle su u prilog pravoj uživanciji u prirodi i snijegu. Stoga su zaljubljenici u snježne radosti došli su na svoje! Priznajte da ste jedva dočekali?

platakVikend-5
platakVikend-3
platakVikend-4

I u nedjelju će ljubiteljima skijanja i bordanja na raspolaganju će biti staze Radeševo 1, Zavoj 19 i Baby staza. U funckiji su žičara i pokretna traka Radeševo kao i Baby lift koji će biti namijenjen skijašima i sanjkašima.

Turistička staza nije pokrivena sustavom zasnježenja i jednostavno nije izdržala porast temperatura i velik broj korisnika tako da do novih količina prirodnog snijega kao i staza Tešnje neće biti u funkciji. Iz GSC se nadaju kako na novi snijeg ipak nećemo predugo čekati.

Lijepo vrijeme i otvorenje žičare i sutra će privući na Platak brojne posjetitelje tako da se mogu očekivati i značajnije gužve. Stoga iz GSC mole posjetitelje da prije polaska provjere aktualne informacije na mrežnoj i Facebook stranici Platka, a popunjenost parkirališta i staza može se vidjeti i na web kamerama. Također, podsjećaju na obaveznu zimsku opremu kao i pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, prije svega na fizički razmak. COVID potvrde za skijaše i sanjkaše na otvorenom za sada nisu potrebne.

platakVikend-6

Blagajna radi od 8 sati, a žičara i pokretne trake od 9 do 16 sati. Osim na blagajni, dnevne i tjedne skijaške karte mogu se kupiti i na benzinskim postajama Petrola

Za sve informacije posjetiteljima su na raspolaganju djelatnici Goranskog sportskog centra u info kućici pored parkirališta.