U PGŽ-u šest novooboljelih, daljnji pad broja aktivnih slučajeva

Autor: Portal Torpedo 18.04.2022

wp-content/uploads/2021/07/04-covid.jpg

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka od COVID-19 bolesti se na respiratoru liječe tri osobe.

Rijeka - U PGŽ-u je šest novooboljelih, a 89 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva i dalje smanjuje te iznosi 1247. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 165 uzoraka briseva, što čini udio od 3.64% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je dvoje novooboljelih, dvoje s Liburnijskog područja te po jedna s otoka Raba i Cresa. Četvero novooboljelih pripadaju radno aktivnoj populaciji i dvoje skupini starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za dvije osobe u odnosu na jučer i iznosi 46. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka od COVID-19 bolesti se na respiratoru liječe tri osobe. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba jednak jučerašnjem i iznosi 3.30%.

Više sa portala torpedo.media ...