U projekt Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika dosad ušlo više od 200 mladih

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.09.2022

mreza_klubova_grad_kastav

Program u organizaciji kastavske udruge Trija održavao se u inovacijskom laboratoriju inoLAB i novom poduzetničkom inkubatoru KASPI.

Kastav - Uspješnim završetkom prvog dijela Kastafske ljetne škole inovativnosti, programa u sklopu projekta Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka, broj mladih u projektu dosegao je 211.

Program u organizaciji kastavske udruge Trija održavao se u inovacijskom laboratoriju inoLAB i novom poduzetničkom inkubatoru KASPI, a voditeljice radionica bile su Dijana Ferković, koja je predavala na temu financijske pismenosti, te Maja Mahovlić, koja je predavala na temu javnog nastupa.

Dosad su u sklopu projekta, nakon otvaranja inovacijskog laboratorija inoLAB u Kastvu, kluba inovatora u Tehničkoj školi Rijeka i Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi u Rijeci te Savezu inovatora PGŽ, održane radionice iz robotike i rada na laserskom rezaču, karijerno usmjeravanje i program mentoriranja stručnih suradnika, radionice inovativnosti, konferencija mladih inovatora, predavanje astronoma Korada Korlevića te spomenuta Kastafska ljetna škola inovativnosti.

U nastavku projekta održat će se radionice iz 3D printanja i upravljanja dronovima, izrade poslovnih planova i poduzetničkih profila, posjet mladih Jadran-galenskom laboratoriju i Dječjoj kući, radionice inovativnosti i izrade proizvoda kulturne baštine, a organizirat će se i 14. Nacionalna izložba mladih inovatora, konferencija mladih inovatora te Inovativni vikend u Astronomskom centru Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...