U prostoru nekadašnjeg Beta otvara se slastičarnica 'Zvončarnica' @ Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 03.11.2022

slasticarnica_zvoncarnica

Svečano otvaranje zakazano je za subotu kada će biti svečano otkriven veliki mural posvećen upravo zvončarima, umjetnički rad dvoje akademskih slikara, Kristine Kinkela Valčić te Edija Gustina...

Matulji – Nakon dvogodišnje pauze u centru Matulja ove subote, 5. studenog, s početkom u 11:05 sati, otvara se novo i originalno slatko okupljalište.

Slastičarnica „Zvončarnica“ proširit će matuljsku gastro ponudu ukusnim kolačima, tortama, sladoledima i brojnim drugim slasticama uz neizostavnu kavu te ostale tople i hladne napitke, a uređenje ovog jedinstvenog lokala odisat će višestoljetnom tradicijom zvončara matuljskoga kraja.

- Tako će tijekom svečanog otvorenja „Zvončarnice“ predstavnici matuljske Turističke zajednice, ali i deset zvončarskih grupa s područja općine Matulji otkriti veliki mural na unutarnjem zidu slastičarnice posvećen upravo zvončarima, umjetnički rad dvoje akademskih slikara, Kristine Kinkela Valčić te Edija Gustina. Uz to, čitav prostor, a unutrašnjost se prostire na ukupno 120 dok terasa zauzima dodatnih 65 četvornih metara, odisat će brojnim zvončarskim motivima, pa tako i s tri zvonca, specifičnima za matuljske zvončarske grupe, najavili su iz Zvončarnice.

Vrijedi spomenuti da je glavna meštrica, a i vlasnica „Zvončarnice“ majstorica slastičarstva Jasmina Šehić koja, zajedno sa svojom ekipom, poziva sve zainteresirane da se pridruže svečanom otvorenju nove matuljske slatke bajke i pratećem domjenku.

Više sa portala torpedo.media ...