U sklopu projekta „Umrežimo s(v)e“ krenule prve radionice

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.02.2022

ZTK_umrezimo_sve

Radionice se održavaju iz programiranja u programu Scratch za niže i više razrede i za učenike osmih razreda izrada mobilnih aplikacija - MIT APP Invertor.

Gorski kotar - U osnovnim školama Skrad i Vrbovsko započela je provedba projekta Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije „Umrežimo s(v)e“ koju financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

ztk_umrezimo_sve1

Radionice se održavaju iz programiranja u programu Scratch za niže i više razrede i za učenike osmih razreda izrada mobilnih aplikacija - MIT APP Invertor. Učenici će u sklopu radionice mobilnih aplikacija osim upoznavanja softvera za izradu aplikacija, načina rada pametnih telefona izraditi nekoliko jednostavnih aplikacija i vlastitu verziju svjetski poznate popularne aplikacije Google Maps.
Također, u obje se škole provodi i radionica programiranja u Scratchu na kojoj učenici upoznaju programski alat Scratch i njegove mogućnosti te izrađuju igricu s jednim ili više likova te će na kraju će izraditi kviz.
U sklopu projekta „Umrežimo s(v)e“ planirane su i radionice sa 3D olovkama, 3D modeliranje i printanje te radionice iz multimedije i robotike. Osim radionica planirana su i predvanja za učenike na temu „Kako se izražavati putem interneta“, „Laži na internetu“ a za roditelje će biti organizirano predavanje na temu „Druga strana interneta“.
Cilj projekta „Umrežimo s(v)e“ je dodatno obrazovanje, razvijanje i promicanje tehničke kulture u podzastupljenoj regiji Primorsko-goranske županije kroz razvoj digitalnih kompetencija u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti te razvoj poduzetničkih kompetencija.