[VIDEO] U Viškovu dodijeljene nagrade odličnim učenicima u protekloj školskoj godini

Autor: Nikola Cvjetović 04.10.2023

ucenici_viskovo_nagrade_-75412

Njih 14-ero završilo je Osnovnu školu Sveti Matej u kojoj je učenikom generacije proglašen Josip Šebelja.

Viškovo - Dom hrvatskih branitelja u Viškovu danas su ispunili odlični učenici i učenici generacije školske godine 2022/2023 koji su svih osam godina osnovnoškolskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom, a imaju prebivalište u Viškovu. Odluku o nagrađivanju 33-oje odličnih učenika među kojima je i četvero učenika generacije 2022/2023 donijelo je Općinsko vijeće na 21. sjednici održanoj 20. rujna ove godine. Njih 14-ero završilo je Osnovnu školu Sveti Matej u kojoj je učenikom generacije proglašen Josip Šebelja. Osim njega, odlični učenici viškovske osnovne škole su Noa Čop, Jakov Škopac, Nora Đumić, Karla Grbešić, Ema Mićić Ćoza, Andrea Muškardin, Lu Perčin, Max Perčin, Lucija Tomljenović, Petra Marčić, Ema Morić, Lucija Soldić i Nika Mesarić. Osim ovih odlikaša, nagrađeno je i 19-ero učenika s Viškova koji su osnovnu školu završili u susjednim gradovima i općinama. Među njima je i troje učenika generacije i to Corinna Schwalba, učenica generacije OŠ Belvedere, Lucija Dundović, učenica generacije OŠ Centar te Marin Pavlović, učenik generacije Katoličke osnovne škole Josip Pavlišić. Osim njih, svih osam godina osnovne škole s odličnim uspjehom završili su Mihael Zelenika i Noan Baćić (OŠ Pehlin), Eni Vučković (OŠ Eugen Kumičić), Leon Abramović (OŠ Ivana Zajca), Erik Kušeta, Antonio Dornik i Tin Šimić (OŠ Nikola Tesla), Borna Vižintin, Mateja Šolaja i Erik Gržetić (OŠ Kozala), Nora Rus (OŠ Gelsi i OŠ Podmurvice), Matej Božić (OŠ Sveti Matej i Katolička osnovna škola Josip Pavlišić), Leona Reš (OŠ Fran Franković), Dominik Pavlović i Neva Marković (Katolička osnovna škola Josip Pavlišić), Katja Mandekić (OŠ Zamet).


U ime nagrađenih učenika, prepunom Domu hrvatskih branitelja obratio se Josip Šebelja, učenik generacije Osnovne škole Sveti Matej.
„Želim se zahvaliti svim profesorima za njihov trud i rad sa mnom. Bez njih ne bih mogao postići ništa od ovog. Zahvaljujem i Općini Viškovo što mi je dodijelila ovu nagradu za učenika generacije te svojoj školi što je cijelo moje školovanje pratila moje uspjehe. Želim pozdraviti sve svoje profesore i prijatelje iz razreda s kojima sam stvorio uspomene kojih ću se uvijek rado sjećati. Nastavit ću se i dalje natjecati i nastojati ostvariti čim bolji uspjeh“, rekao je Josip Šebelja.


Općinska načelnica Sanja Udović rekla je kako joj je drago da Viškovo svake godine ima tako velik broj odličnih učenika koji su svih osam godina školovanja postigli odličan uspjeh.


„Tako je i ove godine i zaista je lijepo biti načelnica općine u kojoj imamo učenike koji njeguju izvrsnost, ustrajni su i uporni u izvršavanju školskih obaveza i koji pohađanje osnovne škole zaključe s ovako krasnim uspjehom. Ove godine vas je 33-oje, imamo i četvero učenika generacije, jednog iz Osnovne škole Sveti Matej i troje iz škola u okolnim gradovima i općinama. Općina Viškovo prati djecu od predškolske dobi, preko osnovne i srednje škole i fakulteta sve do usmjeravanja mladih na tržište rada. U tom smislu izdvajamo značajna financijska sredstva jer nismo štedjeli niti ćemo štedjeti na mladim ljudima. Izračunali smo da Općina Viškovo u mladu osobu do njezine 18-e godine kroz subvenciju za vrtić, nabavu radnih bilježnica, financiranje niza prava, nagrada ili stipendija uloži oko 15 tisuća eura. Ovakvi su trenutci lijepi, lijepo je što su uz u
enike i roditelji koji vas prate, pomažu, usmjeravaju i uvijek su uz vas. I ove ćemo godine isplatiti novčane nagrade, odličnim učenicima 199,08 eura, a učenicima generacije 398,17 eura. Svi ste vi upisali i srednje škole, vjerujem da s nestrpljenjem čekate i natječaj za dodjelu stipendija. Nadam se da ćete ostvariti pravo na stipendije koje mjesečno iznose 39,82 eura, a od prošle godine isplaćujemo i dodatak u iznosu od 13,28 eura za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima. Vjerujem da ćete nastaviti biti tako uspješni jer je srednja škola samo nastavak vašeg obrazovanja pa se nadam da ćemo se vidjeti i na potpisivanju Ugovora o dodjeli stipendija. Budite i dalje tako dobri, na ponos sebi, svojim roditeljima i cijelom Viškovu“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

ucenici_viskovo_nagrade_

Odličnim učenicima i učenicima generacije obratio se i predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić.


„Ovo je vaš dan, čestitam svima, baš vas je lijepo vidjeti. S obzirom na rezultate u osnovnoj školi vjerujem da ste upisali srednje škole koje želite. Želim vam i dalje puno uspjeha. Na nama je kao obnašateljima dužnosti da osiguramo što više sredstava za vaše stipendije ili dodatne stimulacije poput ove koju ćete dobiti za odličan uspjeh u osnovnoj školi. Na vama je da se trudite i budete prvenstveno djeca uživajući u danima odrastanja.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...