Učenici Primorsko-goranske županije - ne „okolišajte“! – Žmergo poziva na nagradni natječaj

Autor: Marina Pauletić 28.02.2023

pexels_plastika_smece

Žmergo poziva osnovne i srednje škole Primorsko-goranske da se prijave na nagradni natječaj za održive učeničke i školske projekte „Ne okolišaj!“.

Opatija - Udruga Žmergo i ove godine organizira natječaj za održive učeničke i školske projekte u sklopu projekta „Ne okolišaj, posadi ideju za budućnost“ kojeg provodi uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Ne okolišaj!“ je nagradni natječaj za najbolji učenički, odnosno školski projekt prožet održivosti, solidarnosti, pravednosti, a koji promiče koncepte nula otpada, nula kilometara, 5R, kružna ekonomija i sl., naslanjajući se na 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Natječajem se želi potaknuti maštu i kreativnost učenika te poduprijeti razvoj njihovih vještina za osmišljavanje inovativnih rješenja kao odgovor na prepoznate okolišne izazove na lokalnoj, ali i globalnoj razini te osvijestiti djecu, kao i njihove učitelje te roditelje o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje otpada.

plakat-80963

Na natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji i to kao učenici pojedinci te razredni odjeli, odnosno skupine učenika u 3 kategorije:
- „zero waste“ učionica ili razred,
- organski školski vrt,
- kreativna djela i uporabni predmeti izrađeni ponovnom upotrebom (kućnog) otpada.

Prijave su otvorene do 15. ožujka, a rezultati će biti objavljeni 20. ožujka na WEB stranici Udruge Žmergo.

Prijava na natječaj je besplatna, a podnosi se ispunjavanjem online obrasca koji se nalazi na web stranici Udruge Žmergo i u Pravilima natječaja. Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na info@zmergo.hr.

„Veselimo se vidjeti i oduševiti se „malim“ umjetničkim djelima izrađenima ponovnom upotrebom otpada, a najbolja među njima bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova na web stranici Udruge Žmergo“, poručili su iz Žmerga.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...