Uskoro se otvara prvi muzej trkaćih oldtimera – Historic Racing Car Museum

Autor: Nikola Cvjetović 23.03.2022

muzej trkacih oldtimera Historic Racing Car Museum  2

Jedan od najvećih mamaca za ljubitelje auto moto sporta je Lancia Delta Integrale Evoluzione Grupa A, a osim toga u muzeju će se moći vidjeti i brojni drugi kultni trkaći automobili...

Mavrinci - Prvi muzej trkaćih oldtimera – Historic Racing Car Museum otvara se naredne nedjelje, 27. ožujka. Lokacija muzeja je desetak minuta vožnje od Automotodroma na Grobniku, čime riječko područje dobiva novi turistički sadržaj, podjednako zanimljiv domaćim i stranim gostima.

muzej trkacih oldtimera Historic Racing Car Museum  1

Kako i ime govori, glavne zvijezde stalne postave muzeja su trkaći automobili koji su obilježili slavne godine rally utrka širom svijeta. Jedan od najvećih mamaca za ljubitelje auto moto sporta je Lancia Delta Integrale Evoluzione Grupa A, a osim toga u muzeju će se moći vidjeti i VW Scirocco GTi gr.2, VW Golf GTI 16V gr.A, VW Golf III GTI kit Car ex VW Motorsport, Fiat Ritmo Trivellato, Fiat Uno Turbo, Formula Reynard, Opel Lotus te Opel Kadett GSI ex Pica racing.

muzej trkacih oldtimera Historic Racing Car Museum  3

- Postava muzeja će se mijenjati i nadopunjavati sukladno potrebama i zahtjevima određenih automobila na trkalištima. Stoga će stalna postava brojati 20-ak trkaćih oldtimera, a ostali će biti izloženi kada budu dostupni. Uz to, u muzeju će biti izložene i rijetke trkaće memorabilije te još rjeđi rezervni dijelovi. Ukratko, sve ono što trkaći program ima za ponuditi. U to spada i doživljaj atmosfere u pravom trkaćem boxu! Nekoliko iznenađenja, poput najbržeg Yuga na svijetu, najbržeg taxija, smo ostavili za otvorenje. Ulaznica za muzej je 50 kuna, djeca od 5 do 16 godina plaćaju 25 kuna, a obiteljska ulaznica je 140 kuna I uključuje roditelje te do troje djece. Ulaz u muzej za članove AK Rijeka iznosi 30 kuna. Adresa muzeja je Mavrinci Cernik 237/10, Usinj 5, 51218, Čavle. Ili jednostavno u Google maps upišite – Historic Racing Car Croatia Museum i pratite upute, poručili su iz Muzeja.

muzej trkacih oldtimera Historic Racing Car Museum  4