Uskrs u Kastvu: Najavljen raznovrstan program tijekom Velikog tjedna

Autor: Nikola Cvjetović 12.04.2022

tzg_kastav_uskrs_2022__4_

Velikoj pisanici s vizurom Kastva dodana je nova s prikazom Malika, dobrog šumskog patuljka, koju je napravio Zoran Elmagias Drnjević, a oslikao Edi Gustin. Njima su se pridružile i pisanice sa simbolima mira koje su oslikali Fiorellini i Pandice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

Kastav - Lijepo vrijeme i topliji dani podsjetili su nas da se približava Uskrs, a u Kastvu je dolazak najvećeg kršćanskog blagdana oplemenjen baštinom i tradicijom.

tzg_kastav_uskrs_2022__3_

- Na Cvjetnicu je kastavska Fortica bila spremna, uređena u prigodno uskrsno ruho. Velikoj pisanici s vizurom Kastva dodana je nova s prikazom Malika, dobrog šumskog patuljka, koju je napravio Zoran Elmagias Drnjević, a oslikao Edi Gustin. Njima su se pridružile i pisanice sa simbolima mira koje su oslikali Fiorellini i Pandice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. Tu je i cvjetni proljetni foto punkt s kojeg možete ovjekovječiti čuveni najljepši pogled na Kvarner. Za Veliki tjedan pripremili smo radionice za najmlađe. U četvrtak 14. travnja u 17 sati - pod Ložom počinje dječja kreativna radionica oslikavanja pisanica, zečića na stalku i raznih proljetnih ukrasa dok se u subotu, 16. travnja u 11 sati nalazimo pod Ložom i krećemo u potragu za pisanicama po ulicama stare kastavske jezgre. Do pisanica ćemo stići tražeći interesantne poruke i rješavanjem zagonetki, istaknuo je Saša Brusić, ispred TZG Kastva te dodao da na Uskrsni ponedjeljak pod Ložom u 10 sati počinje uskrsni doručak na kojem će posjetiteljima ponuditi tradicionalne uskrsne delicije: kuhanu šunku, pogaču, jaja, luk i degustaciju kastavske belice, dok u 15 sati kreće vođena šetnja po kastavskoj šumi, Malikovim putima i kastavskoj jezgri uz vodiča Radovana Brnelića.

tzg_kastav_uskrs_2022__1_