Velikog srca za malog Mateja – humanitarna akcija „Zajedno smo jači“

Autor: Portal Torpedo 01.06.2023

matej_mali_lavic

Posjetitelji će moći obići sajam dječjih radova, kušati ukusne bakarske palačinke, zaigrati tombolu, razgovarati s misicama, zaploviti atraktivnim turističkim brodom „Aquavision“ te još mnogo toga.

Bakar - „Kad se male ruke slože, sve se može!“, stihovi su uz koje su odrastale generacije. A kad se tek slože velika srca, samo nebo je granica! S tom mišlju ovih su se dana cijeli Bakar, ali i dobri ljudi izvan njega dali u akciju za onoga među nama kojemu je to trenutno najpotrebnije.

Za hrabrog Mateja

Naime, naš mali sugrađanin, trogodišnji Matej Alaburić iz Bakra, trenutno vodi hrabru bitku protiv karcinoma. Zajedno sa svojim roditeljima i obitelji, Matej ne odustaje i ne skida osmijeh s lica. No, kako bi svoju bitku uspješno mogao privesti kraju, potrebna mu je i naša pomoć. Stoga je više institucija i organizacija s područja Bakra pokrenulo humanitarnu akciju čiji je cilj pružiti moralnu, ali i materijalnu podršku malom Mateju i njegovoj obitelji.

Tako udruga NK „Borac“ Bakar – Veterani, uz financijsku i operativnu podršku Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra, od 5. do 10. lipnja organizira humanitarni turnir u nogotenisu, koji će se održati na bakarskom Žalu ribara. Osim što će ugostiti niz entuzijastičnih ekipa povezanih duhom zajedništva, turnir će biti popraćen i dodatnim zanimljivim humanitarnim aktivnostima. Posjetitelji će moći obići sajam dječjih radova, kušati ukusne bakarske palačinke, zaigrati tombolu, razgovarati s misicama, zaploviti atraktivnim turističkim brodom „Aquavision“ te još mnogo toga. Prikupljena sredstva uplatit će se na namjenski humanitarni račun, IBAN: HR6024020061500129459.

potpisani_dres_subasic

Od 7 do 77 – i Subin dres

U humanitarnu akciju zaista su se uključili svi od 7 do 77. Pritom posebno treba istaknuti one najmlađe koji će, osim sudjelovanja u turniru, biti i duša niza pratećih aktivnosti. Stoga već sad možemo reći jedno veliko „bravo“ za Matejeve prijatelje, mališane iz Dječjeg vrtića „Fijolica“ Bakar, kao i za učenike osnovnih škola u Bakru i Hreljinu.

Među velikima, svojom se gestom istaknuo legendarni vratar Vatrenih i jedan od heroja povijesnog srebra u Rusiji – Danijel Subašić. Popularni Suba je, naime, donirao svoj potpisani dres upravo sa svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, koji će u sklopu humanitarne akcije biti ponuđen na aukciji. O njenim detaljima javnost će biti obaviještena naknadno. Zasad samo velika hvala Subi, čovjeku velikog srca!

Što se tiče ostalih sudionika i podupiratelja ove plemenite akcije, pronaći ih možete u opisu programa humanitarnog turnira i pratećih događanja koja će se u sklopu njega odviti. Odaberite neko za sebe, dođite u Bakar i pomozite malom Mateju – jer zajedno smo jači!

Program humanitarne akcije

05. lipanj - ponedjeljak – Žal ribara u Bakru u 18:00 sati
- otvorenje turnira u nogotenisu (nastup Dječjeg vrtića Bakar)
- sajam cvijeća i štand sa palačinkama – Dječji vrtić Bakar
- turnir u nogotenisu

06. lipanj - utorak – Žal ribara u Bakru u 18:00 sati
- sajam dječjih radova, Osnovna škola Bakar
- turnir u nogotenisu

07. lipanj - srijeda
– Žal ribara u Bakru u 18:00 sati
- vožnja brodom „Aquavision“ na Puntinu u Bakru. Polasci: 16:30, 18:00 i 19:30 sati (obavezna prijava na: info@tz-bakar.hr; vožnja 10 eura po osobi)
- sajam dječjih radova Osnovne škole Hreljin
- turnir u nogotenisu

08. lipanj – četvrtak – Žal ribara u Bakru u 18:00 sati
- radionica Društva „Naša djeca“ Bakar
- turnir u nogotenisu
- druženje sa kandidatkinjama za miss PGŽ-a
- zabava uz Marina Tuhtana u 21:00 sat

09. lipanj – petak
– Žal ribara u Bakru u 18:00 sati
- turnir u nogotenisu
- kuhanje gulaša uz Ružića i Hokija te udruge „Bakarska gospoda i kapetani“, UHBDR Bakar, „Gradska straža Bakar 1848.“ te „Palentar“ (Grobnik), ispred Lubena
- zabava uz trio „Dar-mar“ u 21:00 sat

10. lipanj – subota – Žal ribara u Bakru u 19:00 sati
- nastup Mažoretkinja grada Bakra, Dječjeg vrtića Bakar, DND Bakar i Osnovne škole Bakar
- finale nogotenisa
- dodjela nagrada najboljim ekipama
- zabava uz trio „Andreas“ i paljenje lampiona dobrih želja za našeg Mateja u 21:00 sat

* Prodaja majica i tombola svakim danom za vrijeme trajanja turnira
* Program je podložan promjenama

Svi zainteresirani koji žele pomoći mogu uplatiti donaciju na žiro-račun: HR6024020061500129459

Organizator humanitarnog turnira je NK Borac Bakar „Veterani“

Pokrovitelji turnira su Grad Bakar i Turistička zajednica grada Bakra.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...