[VIDEO] Frankopanski Advent Kaštel Grada Grobnika ispunio sjajnom atmosferom

Autor: Marina Pauletić 10.12.2023

frankopasnki_advent_grad_grobnik__2__01

Istaknut je program Božićne bajke koja je namijenjena najmlađima.

frankopasnki_advent_grad_grobnik__4__01

Grobnik – Jučer je u Kaštelu Grada Grobnika svečano otvoren Frankopanski Advent i to počasnim pucnjem iz topa. Advent je započeo kuhanjem frankopanskog kotlića gdje su snage odmjerili posjedi Frankopana s Trsata, Grobnika, Krka i iz Drivenika. Uslijedio je streličarski turnir kojim je obilježena 781 godina od bitke na Grobničkom polju, a na kraju je održana i frankopanska večera uz frankopansku trpezu.

frankopasnki_advent_grad_grobnik__3__01

Održana je i frankopanska audijencija na kojoj su prisustvovali Kralj Leopold I. i Kraljica Margareta Terezija, Frankopanska Straža Grobnik, Ogranak Matice hrvatske Jelenje, Knezovi Krčki Frankopani, Knezovi Trsatski Frankopani, Knezovi Drivenički Frankopani, Knezovi Dubovački Frankopani, Knezovi Šubići, Knezovi Zrinski, Ogulinska Frankopanska Garda Senjski Uskoci, Kud Frankopan Severin na Kupi, Frankopanski pisar Tomislav Beronić i Frankopanski pekar Ranko Lipovšćak. Posjetiteljima se obratio Petar Zrinski kojega je utjelovio Goran Mavrianc najavivši program i istaknuvši program Božićne bajke koja je namijenjena najmlađima.

frankopasnki_advent_grad_grobnik__1__01

Advent organiziraju Udruga za oživljenu povijest Praesidio Frangipanis i njezina povijesna postrojba Frankopanska Straža Grobnik uz pomoć Ogranka Matice hrvatske u Jelenju.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...