[VIDEO] Na maratonu Šilo - Crikvenica 281 plivač: Crikveničanka Mia Klasić srebrna među damama

Autor: Andrea Načinović 16.08.2022

maraton-silo-crikvenica-22-15_01

Pobjednik maratona je Talijan Urbani koji je skinuo rekord staze za osam sekundi.

Crikvenica - Na 112. plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica zaplivao je 281 plivač. Pobjedu je odnio Talijan Marco Urbani koji je s vremenom 39:51 skinuo rekord staze star 12 godina za osam sekundi. Drugo mjesto propalo je Viti Lončariću (40:08), a treće Damianu Gardašaniću (40:55). U ženskoj konkurenciji pobjednica je Klara Kosanović (45:23). O drugom mjestu odlučivala je sekunda. Crikveničanka Mia Klasić osvojila je srebro (50:17), a Lana Vale broncu (50:18). Maraton će se pamtiti jer je nakon pola stoljeća vraćen u poslijepodnevni termin. Na Velu Gospu Vinodolski kanal preplivali su plivači iz deset država. Medalje su se dijelile u puno zgodnijem terminu, u 20,30 sati, na Trgu Stjepana Radića. Najboljima je čestitala maskota maratona Anton. Plivačima su na kraju zasvirali Grooversi.

Najbrži Crikveničanin, među 24 sudionika, bio je Ivan Peko Lončar (45:29), drugo mjesto uzeo je Enrino Škiljan (53:19), a treće Damir Peko Lončar (54:36). Na maratonu su nastupile tri Crikveničanke. Srebrna u ženskoj konkurenciji Mia Klasić bila je najbrža, drugo mjesto u crikveničkoj konkurenciji pripalo je Luciji Klasić (51:25), a treća je bila Anamarija Grbčić Pahlić (1:03:12). U konkurenciji žene 30-39 godina Petra Anđelić iz Krlajevice osvojila je prvo mjesto rezultatom 55:50. Posebno priznanje primili su Petar Ivančić i Ivica Manestar koji su više od 25 puta nastupili na maratonu.

Najstariji plivački maraton u Hrvata organizira tradicionalni Plivački maraton dio je cjeloljetnog programa Crikvenica Summer Showtime koji potpisuje TZ Grada Crikvenice. U ulozi suorganizatora su sportsko-ribolovna društva Arbun Crikvenica, Oslić Selce, Lovrata Dramalj, Tunera Jadranovo i Čikavica Šilo, jedriličarski klubovi Val Crikvenica i Jadro Selce, Klub podvodnih aktivnosti Crikvenica, Vaterpolo klub Crikvenica. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, ŽLU Crikvenica i Krk, crikvenička ispostava Lučke kapetanije te Eko-Murvica.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...