[VIDEO] Obilazak novog viškovskog rotora

Autor: Sanja Monar 29.03.2023

rotor_viskovo_udovic_komadina_marochini__1_

-Ovo je izuzetno vrijedan projekt u kojem bih posebno naglasila funkcionalnost našeg novog rotora jer se nalazi u samom centru Viškova, na vrlo frekventnoj lokaciji po pitanju kretanja pješaka i vozila, kazala je načelnica Udović.

Viškovo - Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenikom Denisom Mladenićem i suradnicima, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini, Miroslav Vorkapić sa suradnicima iz tvrtke HEP ODS, arhitekti, projektanti i izvođači obišli su danas peti viškovski rotor vrijedan nešto više od milijun eura.

rotor_viskovo_udovic_komadina_marochini__3_„Ovo je izuzetno vrijedan projekt u kojem bih posebno naglasila funkcionalnost našeg novog rotora jer se nalazi u samom centru Viškova, na vrlo frekventnoj lokaciji po pitanju kretanja pješaka i vozila. Ovdje se križaju dvije županijske prometnice pa je bilo važno osigurati sigurnost i protočnost prometa u čemu smo i uspjeli. Peti viškovski rotor potvrda je izuzetno dobre suradnje ovih investitora koji su na području Viškova već surađivali pa nas u budućnosti očekuju i nove investicije u prometnu infrastrukturu. Osim prometne sigurnosti i funkcionalnosti, moram spomenuti i ulaganje u komunalnu infrastrukturu u trupu prometnice koje je izuzetno važno zbog daljnjeg razvoja Viškova. Investicija u ovaj rotor vrijedna je nešto više od milijun eura, Općina Viškovo osigurala je nešto više od 520 tisuća eura, Županijska uprava za ceste 330 tisuća eura, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija 170 tisuća, a HEP ODS je sudjelovao u zamjeni i polaganju novih elektroenergetskih instalacija. Osim funkcionalnosti, moram naglasiti i novo urbanističko uređenje centra Viškova jer smo dobili široke i hortikulturno uređene pješačke površine. U rotor smo uklopili i dva simbola tradicije zvončara jer je u obuhvatu zahvata postavljena skulptura Antonja, a središnji otok rotora je ispunjen plavo-bijelim kamenčićima i crvenom maramom u duhu zvončara.

VIDEOZahvaljujem svim dionicima ovog projekta na vrlo dobroj suradnji, ali i mještanima na razumijevanju za vrijeme izvođenja radova.“, izjavila je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.
U obuhvatu zahvata sve postojeće instalacije zamijenjene su novima, izgrađen je novi opskrbni i transportni vodovod, novi kanalizacijski sustav, a dograđen je i sustav oborinske odvodnje. Izgrađena je i nova mreža elektroničko-komunikacijske infrastrukture, a postavljena je i nova javna rasvjeta. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina čestitao je Općini Viškovo na ovom velikom infrastrukturnom zahvatu.

„Viškovo je naša najveća općina i red je da se u njoj uredi promet. Ovo je peti viškovski rotor, a nakon ovog slijedi rotor kod restorana Mladenka. Drago mi je da se ovo područje i urbanistički uredilo, drago mi je da baštinite svoju zvončarsku tradiciju, ali i bogatu antifašističku povijest s ovim restauriranim spomenicima. Dužni smo još urediti glavnu cestu od Rijeke do Viškova, ali to možemo nakon što se urede komunalne instalacije u trupu ceste. Međutim, Viškovo je danas drukčije i kvalitetnije u prometnom i infrastrukturnom smislu nego prije. Čestitam još jednom svima uz želju da napravimo još dobrih stvari u Viškovu.“, istaknuo je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

rotor_viskovo_udovic_komadina_marochini__4_Direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu. „Suradnja je inače vrlo dobra pa nam je zadovoljstvo kad smo dio ovakvih projekata jer je infrastruktura osnova za razvoj bilo kojeg kraja pa tako i Viškova gdje smo krenuli s lotom 3 u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“. U ovom rotoru smo sudjelovali s izgradnjom 227 metara kolektora, 270 metara vodovodnog ogranka u sklopu Aglomeracije, a vodovodni ogranak u dužini od 260 metara smo financirali vlastitim sredstvima.“, rekao je direktor KD ViK Andrej Marochini.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...