[VIDEO] ODAZIV NA MIJAUK: Građani i opatijski vatrogasci u koordiniranoj akciji spasili malog mačića skrivenog u karoseriji kombija

Autor: Nikola Cvjetović 11.08.2022

macic_marin_cuk_vurnek_opatija Foto/video: Marin Ćuk Vurnek

Mačić je trenutno putem Lunjo i maza udruge odveden veterinaru na pregled, i s te točke mu tražimo siguran dom gdje će živjeti sav pažen i mažen - bez stresova koji testiraju granice njegovih malih devet života. zaključuje Ćuk Vurnek uz opasku da da ova opatijska priča čini ponosnim reći da je iz Opatije.

Opatija - Predivnu priču o spašavanju malog mačića zaglavljenog u karoseriji kombija zabilježio je Marin Ćuk Vurnek čiju priču donosimo u nastavku...

Mali terenski mobitelski miks današnje završne faze zajedničke višesatne akcije spašavanja u karoseriju kombija zaglavljenog uličnog mačića u Opatiji - kojeg je zaposlenica trgovine čula još od rana jutra kako zaglavljen unutar plače, a uz najbolju volju i trud još nekolicine gospođa dobre volje nikako ga se nije dalo točno locirati. Vlasnik kombija pak turist, nedostupan bar 7-8 sati, nitko ne zna gdje je ni kad će se vratiti, a time se nit mogla dobiti dozvola za podizanje kombija zbog lakšeg pronalaska, a vani 30-ak stupnjeva i mačić ne prestaje plakati. Vatrogasci izlazili na teren prvi put, međutim bez ama baš ikakvog uspjeha. Sam dolazim na zamolbu Lunjo i maza udruge - gdje provodim 20-ak minuta zavučen ispod kombija na podu puštajući mačiću preko mobitela zvuke glasanja drugih mačića. Na što mačić i reagira, no isključivo mijaukanjem nazad, te uspješno ga lociram prema zadnjoj lijevoj gumi, opisuje početak akcije opatijski fotograf Marin Ćuk Vurnek, te dodaje da ga 'točno ne vidi nit mogu njemu doći'.

- Uskoro nanovo dolaze vatrogasci, a ovaj put ih uputio gdje sam locirao da mačić mijauče. da bi oni svojom aparaturom usmjerili tad tamo pažnju, a uz podršku policije i odšarafili dio plastike unutar kojeg se lociralo da je mačić zaglavljen, uz ostatak priče koji možete vidjeti iz videa. Svesrdna zahvala vatrogasnoj ekipi za izniman trud i angažman, kao i policiji na logistici i podršci na terenu - svakako danas razlog za biti ponosan na gradske mi službe! Te bez daljnjeg hvala svima ostalima koji su svojom upornošću pridonijeli ishodu završne akcije, a i onima koji nevoljama ovih malih bića i inače ne okreću leđa. Mačić je trenutno putem Lunjo i maza udruge odveden veterinaru na pregled, i s te točke mu tražimo siguran dom gdje će živjeti sav pažen i mažen - bez stresova koji testiraju granice njegovih malih devet života. zaključuje Ćuk Vurnek uz opasku da da ova opatijska priča čini ponosnim reći da je iz Opatije.

VIDEO