[VIDEO] Župan Komadina na požarištu u Crikvenici: Moramo se boriti protiv onih koji podmeću požare

Autor: Anto Ravlić 10.08.2022

komadina_vatrogasci_sculac

Županijski vatrogasni zapovjednik Šćulac moli građane da obrate pozornost na kretanje u prostoru i ako postoji sumnja da evidentiraju kretanje i kontaktiraju nadležne službe

Crikvenica - Požarište u Crikvenici, crikveničke vatrogasce i ostale vatrogasne postrojbe koje još uvijek dežuraju na terenu posjetio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Župan Komadina pohvalio je crikveničke vatrogasce, ali i sve vatrogasce koji su pritekli u pomoć i konstatirao: na žalost, moramo se boriti protiv onih koji pale. Prvog čovjeka županije zanimalo je kako se, ljudstvom i tehnikom, može boriti protiv ljudi koji namjerno pale požare.

Vatrogasni zapovjednik Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac uputio je apel građanima da održavaju svoje terene, da uklone gorivu materiju s terena kojim gospodare ili na kojem žive. Zapovjednik Šćulac moli građane da obrate pozornost na kretanje u prostoru i ako postoji sumnja da evidentiraju kretanje i kontaktiraju nadležne službe.

Zapovjednik JVP Crikvenica Robert Hrelja opisao je županu Komadini intervenciju te objasnio gdje su se vatrogasci susretali s problemima u gašenju požara.

Podsjetimo, dvije noći zaredom, gotovo u isto vrijeme, po buri, planuo je požar usred noći uz Dubračinu. Prvu noć spašavalo se crikveničko naselje Žimider, a drugog dana brdo i naselje Kotor. Oba dana branilo se kuće. Drugi požar pomogao je ugasiti kanadar. U dva dana angažirano je 115 vatrogasaca i 35 vozila. Vatrogasci su zbog dva požara u Crikvenici, neprestano na terenu gotovo 60 sati.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...