[VIDEO/FOTO] Najavljen Advent u Kastvu

Autor: Nikola Cvjetović 07.12.2022

najava_adventa_kastav__15_

Kako je protekla najava programa i kićene jelkice pogledajte u priloženom videu i fotogaleriji...

Kastav - Približavaju nam se božićni blagdani, i vrijeme Adventa koji će i ove godine u Kastvu biti obilježen događanjima koji će razveseliti građane i privući posjetitelje. Cijelo područje Kastva bit će prigodno ukrašeno, a božićnih ukrasa neće nedostajati niti u gradskoj jezgri.

Ove će godine događanja u Kastvu biti usmjerena i prema djeci za koju su pripremljeni programi, a djeca iz kastavskog vrtića okitit će svojim ukrasima i božićna drvca koja će biti postavljena na Trgu Crekvina.

najava_adventa_kastav__11_

U subotu 10. prosinca od 10 sati u Gradskoj Loži organiziran je Božićni sajam Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ na kojem će najmlađi Kastavci predstaviti i ponuditi radove koje su vrijedno izradili sa svojim odgajateljicama. Grad Kastav darivat će svoje najmlađe sugrađane, 13/12 u Gradskoj vijećnici poklone će dobiti bebe, dok će starija djeca poklone primiti u boćarskom domu „Slavko Stanić“ 20. i 21/12 od 17 do 19 sati. Uz obaveznog Djeda Mraza pripremili smo i predstavu u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“.

Pod Gradskom ložom 18/12 u 18 sati bit će koncert na kojem će svojim umijećem predstaviti Glazbeni odjel pri OŠ „Milan Brozović“.

U ponedjeljak, 26/12 u 20:30h u Boćarskom domu „Slavko Stanić“ održat će se tradicionalni Novoletnji koncert Glazbenog društva Spinčići. Ove godine uz gosta Damira Kedžu.

najava_adventa_kastav__5_

Advent u Kastvu ove je godine okrenut prirodi i raznim outdoor aktivnostima. Šuma koja počinje odmah iza kastavske Crekvine bit će mjesto događanja za sve uzraste. Subote, 10. i 17/12 bit će organizirane Malikove šetnja po šumi uz animatore i maskote Malika, dobrog patuljka poznatog iz kastavskih legendi, a posjetit ćemo i Malikove pute, gdje ćemo se upoznati s pričom o Maliku u modernijem, ekološkom kontekstu. U petak, 16/12 u 19 sati s Fortice će krenuti vođena šetnja s feralićima po Kastvu i kastavskoj šumi.

Kako je kastavska je šuma radi svojih šetnica omiljena outdoor meta, ovog prosinca organiziramo i dva velika događanja sportskog i rekreativnog karaktera. Zimska liga trčanja Triatlon kluba Rival kreće u 15 sati 10. prosinca, dok je šećer na kraju sportske godine u Kastvu Adventski trail, TRI KASTAFSKA VRHA u organizaciji ŠRK Rika.

najava_adventa_kastav__7_

Osim rekreativnih aktivnosti zadržali smo termine i za zabavu. Kraj godine je vrijeme druženja, a u Kastvu smo zato u suradnji s ugostiteljima Caffe bar Loža, Art Caffe i Kastav pub na Trgu Matka Laginje organizirali after job partye. Tri petka za redom, 16., 23. i 30/12 na Trgu će vas čekati živa muzika, Trio Asi, Trio Bajsi i Pachamama i posebne adventske ponude u ugostiteljskim objektima kako bismo opušteno i veselo zaključili godinu koja završava. Na Badnjak u 10 sati pod Ložom bit će tradicionalna podjela bakalara za građane, a za dobro raspoloženje pobrinut će se Trio Vox. Na Staru godinu u 10 sati tradicionalno počinje Zadnje polne va Kastve, ispraćaj stare godine na 365 metara nad morem ove godine uz slogan „Ostavite zadnju kunu va Kastve“. Važno je reći da ova manifestacija ima i humanitarni karakter, gdje se prikupljaju sredstva za potrebite obitelji s područja Kastva i okolice.

VIDEO

ADVENT U KASTVU - PROGRAM
06.12. UTORAK
Djeca iz vrtića kite borove na Crekvini - 10 sati

10.12. SUBOTA
Božićni sajam Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“, Gradska loža - 10 sati
Malikova šetnja u šumi uz animatore i maskote, nastupa Coffee Shop Acustic, okupljanje na Crekvini - 11 sati
Zimska liga trčanja, Trg Matka Laginje - 15 sati

13.12. UTORAK
Darivanje beba, Gradska vijećnica - 16 sati

16.12. PETAK
After job uz Trio Asi, ugostiteljski objekti Kastav Pub, Loža, Art, Guitar caffe - od 16 sati
Adventska šetnja s feralići s Radovanom Brnelićem, okupljanje na Fortici – 19 sati

17.12. SUBOTA
Adventski trail, TRI KASTAFSKA VRHA, start: Trg Matka Laginje - 9 sati
Malikova šetnja u šumi uz animatore i maskote, nastupa In Between, okupljanje na Crekvini - 11 sati

18.12. NEDJELJA
Koncert Glazbenog odjela pri OŠ „Milan Brozović“, Gradska loža - 18 sati

20. i 21.12. UTORAK/SRIJEDA
Podjela darova i predstava za djecu u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“, Boćarski dom „Slavko Stanić“ - 17-19 sati

23.12. PETAK
After job uz Trio Bajs, ugostiteljski objekti Kastav Pub, Loža, Art, Guitar caffe - 12h

24.12. SUBOTA
Podjela bakalara za građane uz Trio Vox, Gradska loža - od 11 sati

26.12. PONEDJELJAK
Novoletnji koncert Glazbenog društva Spinčići; gost večeri: Damir Kedžo
Boćarski dom „Slavko Stanić“ – 20:30h

28.12. SRIJEDA
Ispraćaj Djeda Mraza na Crekvini (kočija, vilenjaci, zajedničko fotografiranje, oproštajna priča i odlazak sa Žudike) - 18 sati

30.12. PETAK
After job uz Pachamama, ugostiteljski objekti Kastav Pub, Loža, Art, Guitar caffe – od 16 sati

31.12. SUBOTA
Zadnje polne - od 10 sati

Više sa portala torpedo.media ...