[VIDEO/FOTO] Prepuni Senj plesao u ritmu ljetnog karnevala

Autor: Anto Ravlić 14.08.2022

senjski_karneval_2022__1_

Na 49. međunarodnom senjskom karnevalu okupilo se 37 grupa, dvije tisuće karnevalista i pet tisuća posjetitelja, a što su zabilježili naši kolege s portala Tunera.info pogledajte nastavku...

Senj - Dvije tisuće karnevalista, 37 grupa i pet tisuća posjetitelja, ispunilo je Senj u karnevalski čarobnoj senjskoj večeri na 49. međunarodnom karnevalu u Senju. I Senjani i maske su se zaželjeli karnevala nakon dvije godine pauze. Karneval koji je ispunio Senj do mjere da se gradom jedva probijalo potpisuju TZ Grada Senja i Grad Senj. Status međunarodnog senjski karneval opravdao je grupama iz Kine, Poljske i Slovenije.

senjski_karneval_2022__2_

Na čelu duge povorke koja se dva sata spuštala u Senj Gradska glazba predvođena predsjednikom Hrvatske udruge karnevalista i karnevalskog odbora Grada Senja Ivanom Prpićem. Za njima su koračale Rožice sa zastvom senjskog ljetnog karnevala. Mnogi su jučer zavidjeli meštru senjskog karnevala Danijelu Tomljanoviću Feraliću, direktoru TZ Grada Senja Viktoru Samaržiji i predsjedniku gradskog vijeća Željko Tomljanović. Kakva pratnja. Djevojke iz plesne skupine Sambastica Split. Ljepše su se provele Splićanke u Senju na karnevalu, nego Splićani u Zagrebu na nogometu.

senjski_karneval_2022__3_

U pratnji i meštar riječkog karnevala Sandi i kraljica riječkog karnevala Dora Pilepić. A potom grupe: Klamarica - Senjurythmics, šmričke mačkare, senjski Maya dance nation, grupa sastavljena od Kineza na privremenom radu u Senju - Senj wind farm i putovanje na Zapad. U ispunjeni centar spušta se karnevalska skupina Čušpajz sa senjskim baby boomom. Slijedi ih grupa Jabadabadu - spužva Bob i meduze. Novljanski mesopustari spuštaju se na Obalu dr. Franje Tuđmana uz prepoznatljive zvuke i bakljadu.

Stižu i gusari iz Župe Dubrovačke, maškare iz Studene, Pašca, senjski Vrući pištolji, draške maškare, grupa Silikoni i šljokice odnosno Zeusova djeca. Zasvirala je i selačka Mantinjada, predstavili su se Mali boemi, Kostrenjani, grupa Ancora stigla je iz kamenog doba. Senjska karnevalska grupa pobrala je velike apluze za najduhovitiju masku Posljednji ispraćaj kune. Poručuju: čudesna valuta, za jednu kunu kupovala se tvornica.

senjski_karneval_2022__4_

Senjom je marširao riječki Pomfrit, grupa Mala placa koja se pretvorila u sunce. Redom su pred binu s koje su program vodili Jadranka Štokić i Vladimir Jurić, stizale grupe Masa Drasa - misteri Picassa, čavjanske maškare, Sladoledi, Barnie i Kenovi, Matkovići iz Crikvenice, senjska grupa Raganj, Barilac iz Triblja, Škrljevske maškari sa svojim škrljevskim rubikom. Senjanima su se predstavili Mesopustari Kraljevice, brojni Kirci Bribirci kao bribirski troli. Rivu su preplavili Žutokljunci ili La casa del papel. Najbrojnija grupa, čak 200 opasnih karnevalista. Zagonjani su poletjeli kao rajske ptice. Senjski Avatari poklonili su i vatromet, još jedni gusari - Piratejske ribe i na kraju Komarci. Sve je to fotoaparatam ovjekovječio Damir Škomrlj.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...