Više od 100 trkača u Delnicama trčalo za Loreenin prvi samostalni korak

Autor: Sanja Tumara 12.03.2023

Loreen_delnice_trka_01 Fotografije: Triatlon klub Rival

Zahvaljujući ovoj humanitarnoj utrci i angažmanu Triatlon kluba Rival, za Loreeninu crowdfunding kampanju na licu mjesta sakupljeno je više tisuća eura i njezin odlazak na ovogodišnju terapiju više nije upitan.

Delnice – Prekrasne sunčane Delnice okupile su danas više od 100 trkača koji su došli učiniti nešto dobro za svoje zdravlje i ujedno poduprijeti Loreeninu crowdfunding kampanju prikupljanja sredstava za fizikalnu terapiju.

Na licu mjesta, kao i uoči humanitarne utrke, za Loreeninu crowdfunding kampanju sakupljeno je više tisuća eura i njezin odlazak na ovogodišnju terapiju više nije upitan. 100 ljudi trčalo je danas za Loreen Juričić, a pred njom je sada ovogodišnji 12 tjedana dug ciklus petosatnog svakodnevnog treniranja, kako bi i ona jednom samostalno potrčala. Tko zna, možda nagodinu ili za nekoliko godina Loreen svoje prve trkačke korake učini upravo na Riječkoj Zimskoj Ligi, možda upravo u Delnicama...

Podsjetimo, petogodišnja djevojčica Loreen Juričić zbog narušene motorike ne može samostalno hodati. Loreen se liječi Bobath fizikalnom terapijom i robotskim uređajem Lokomat pomoću kojeg uči hodati. Cijena takvog liječenja je vrlo visoka, a samo troškovi terapija, puta i smještaja dosežu i do 30.000 eura. Stoga je Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Gradom Delnicama i TZ Gorskog kotara odlučio organizirati ovu posebnu humanitarnu utrku Zimske lige za Loreen.

Trkači i navijači počeli su se okupljati podno Japlenškog vrha, ispred pansiona "Lovački" već od ranog jutra. Uređeni i široki šumski putevi Japlenškog vrha pokazali su se kao idealna trkačka staza - zanimljiva za one iskusne trkače, a opet dovoljno lagana za rekreativce ili one najmlađe. Prema rasporedu startalo se u 11 sati, a 6 km dugu stazu nakon manje od pola sata prvi je pretrčao jedan Delničanin, član AK Rike - Pavle Kruljac, drugi je bio Bribirac Filip Tonković i treći Rivalov Dominik Oblak.

Nedugo nakon muškog trojca u cilj su ušle i najbrže djevojke, prva opet Delničanka, kraljica Riječke Zimske Lige - Marina Juranić, druga Rivalova Renata Anić a treća Ana Rumiha. Uz najbrže djevojke i dečke, vrijedne Konzum-bonove osvojili su tek devetomjesečni Tomislav koji je utrku završio uz pomoć tate i najiskusniji trkač, profesor u svakom smislu - Josip Jahn. Goranske suvenire koje su pripremili TZ Gorskog kotara i direktor Marko Hrg te nagrade najboljima, uručila je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić. Grad Delnice u suradnji s Hrvatskim šumama počastili su sve trkače ručkom. Utrku su podržali Konzum, Stanić Beverages, Keindl Sport Ski & Outdoor, Goranski sportski centar i Hrvatske šume.

- Delnice i Gorski Kotar pokazale su se kao fantastična destinacija za sport, rekreaciju i dobrotu i zato ćemo im se uvijek rado vratiti, poručuju Rivalovci.

Svi koji nisu mogli doći na utrku ili još uvijek nisu donirali, mogu to učiniti putem Loreenine crowdfunding kampanje o kojoj sve piše na linku ili mogu donirati i direktno na žiro račun otvoren kod Erste banke na ime LOREEN JURIČIĆ IBAN: HR7724020063104287120 (za uplate iz inozemstva SWIFT/BIS: ESBCHR22).

Loreen_delnice_trka_02
Loreen_delnice_trka_03
Loreen_delnice_trka_07
Loreen_delnice_trka_06
Loreen_delnice_trka_04
Loreen_delnice_trka_05
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...