Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao na sastanku Upravnog odbora Saveza Alpe-Jadran

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.11.2022

petaarr_mamula_savez_alpe_jadran

Na sastanku sudjeluju predstavnici svih dvanaest članica Saveza

Rijeka - U ovogodišnjoj Europskoj prijestolnici kulture, Novom Sadu, održao se sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe-Jadran na kojem je sudjelovao i zamjenik župana Petar Mamula.

“Nedavno smo dobrodošlicu u članstvo zaželjeli Zagrebačkoj županiji, a sada i Vojvodini kao najnovijoj članici Saveza Alpe-Jadran. Jednakost i partnerstvo, kao temeljne vrijednosti Saveza, danas su relevantnije no ikad, a nova članstva to i dokazuju. Područje koje obuhvaća Savez može se pohvaliti kulturnom i prirodnom različitošću bez premca, stanovništvo tog područja dijeli zajedničku povijest i vrijednosti, a jedino normalno i prirodno je da surađujemo”, izjavio je u pozdravnom obraćanju Mamula povodom ulaska Autonomne pokrajine Vojvodine u Savez Alpe-Jadran.

Na sastanku sudjeluju predstavnici svih dvanaest članica Saveza, a povodom prijema AP Vojvodine u članstvo, uz zamjenika župana Mamulu na sastanku su sudjelovali i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek te guverner Štajerske Christopher Drexler kao predsjedatelj Saveza. Savez Alpe-Jadran je međunarodna organizacija koja okuplja regije iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a od sada i Srbije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...