Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle: Prijavite se na radionice tradicijskog (klapskog) pjevanja

Autor: Sanja Monar 27.02.2023

wp-content/uploads/2020/06/svecana-sjednica-grada-kastva-cvjetana-miletic-2020-2.jpg

Radionice tradicijskog (klapskog) pjevanja su besplatne, a sudjelovanje je potrebno prijaviti slanjem podataka o zainteresiranom polazniku

Kastav - -S velikim zadovoljstvom pozivamo sve ljubitelje tradicionalnog – klapskog – načina pjevanja i zainteresirane za očuvanje bogate kulturne baštine da se uključe u Radionice tradicijskog (klapskog) pjevanja Projekta Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle koji se odvija u okviru programa ERASMUS+, poručuju Muška i Ženska klapa Kastav

Najavljuju kako će radionice ponuditi predavanja iz područja tradicijske glazbe s naglaskom na povijest nastanka klapa, njihov razvitak te povijesni razvoj klapske pjesme uz osvrt na njena temeljna obilježja i zakonitosti interpretacije klapskog pjevanja. Teoretski dio bit će popraćen praktičnim radom na klapskim napjevima te vježbama koje za cilj imaju usavršavanje tehnike pjevanja poradi zdravlja glasnica, što omogućuje i jamči sigurno korištenje glasa i nakon dugogodišnjeg bavljenja tradicijskim načinom pjevanja. Aktivnosti Radionice bit će temeljene na Kurikulumu i Priručniku za učenje tradicijskog (klapskog) pjevanja razvijanog i nastalog u dosadašnjem tijeku provedbe ovog ERASMUS+ Projekta, a svi polaznici će ga dobiti besplatno na korištenje, budući da je namijenjen voditeljima klapa i vokalnih skupina, ali i svima onima koji se zanimaju za klapsku glazbu koja predstavlja iznimno važan dio tradicijske kulture.

Radionice tradicijskog (klapskog) pjevanja su besplatne, a sudjelovanje je potrebno prijaviti slanjem podataka o zainteresiranom polazniku (ime i prezime, e-mail adresa i broj telefona) na e-mail adresu info@klapakastav.hr najkasnije do 15. ožujka 2023. Zainteresirani kandidati će o početku održavanja Radionice biti obaviješteni putem njihove e-mail adrese i mrežne stranice Projekta najkasnije do 23. ožujka 2023.

U provedbi ERASMUS+ Projekta Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle sudjeluje pet udruga ili organizacija: u ulozi Koordinatora, odnosno voditelja Projekta Udruga Kanat – Kastav sa sekcijama Muška i Ženska klapa Kastav (Hrvatska) te partneri Kulturverein Schandorf – Kulturno društvo Čemba sa sekcijom Muška klapa Dičaki (Austrija), Undi Horvát Egyesület sa sekcijom Ženska klapa Biseri (Mađarska), Chorvátsky kultúrny zväz na Slovensku – Hrvatski kulturni savez u Slovačkoj sa sekcijama Muška klapa Ravnica i Ženska klapa Rožica (Slovačka) i Društvo Klapa Mali grad Kamnik sa sekcijom Muška klapa Mali grad (Slovenija).

Sve pojedinosti i novosti vezane uz odvijanje i provedbu Projekta Škola tradicijskog pjevanja – Zapjevajmo kako su nas učili za odrasle u okviru programa ERASMUS+ bit će i nadalje, za čitavo vrijeme njegova trajanja, dostupne na mrežnim stranicama Muške i Ženske klape Kastav , odnosno www.kastav.com te na mrežnoj stranici Projekta .

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...