„Zaplešimo kao nekad u 8“ u Narodnoj čitaonica u Kostreni Sv. Luciji

Autor: Marina Pauletić 22.04.2024

wp-content/uploads/2021/11/citaonica-sv.lucija-1-800x450.jpgFoto: arhiva

Svako od navedenih događanja, osim plesa, imat će i dodatni sadržaj vezan uz tematsko obilježavanje određenog datuma.

Kostrena - Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji osmislila je novu manifestaciju pod nazivom „Zaplešimo kao nekad u 8“, u okviru koje će biti organizirano nekoliko događanja.

Manifestacija ima znakovit naslov jer je Čitaona još krajem 19.stoljeća, odnosno od svog osnutka, u svojim programima redovito organizirala plesne večeri. Plesne večeri su naročito bile popularne i izuzetno dobro posjećene u drugoj polovici 20.stoljeća, bilo da se radilo o „običnim“ plesnjacima ili mašakaranim tancima.

- Potaknuti navedenim činjenicama želja nam je pozvati ljude na dolazak u Čitaonu na ples uz živu glazbu. Suradnike za organizaciju plesnih večeri pronašli smo, a gdje drugdje nego u Udruzi „LP Rock“ , koja ove godine slavi 10. godišnjicu postojanja, a mnogi njezini članovi, vrsni glazbenici, godinama su svirali upravo u našoj Čitaoni, bilo u dvorani ili za ljetnih mjeseci na terasi. Za ovu godinu osmislili smo tri plesne večeri, a svaka je vezana uz međunarodno obilježavanje pojedinih datuma, navode organizatori.

- 29.travnja s početkom u 20,00 sati, održat će se prva plesna večer, a toga dana se u cijelom svijetu obilježava Dan plesa.
- 21. lipnja s početkom u 20,30 sati, plesna večer na terasi Čitaone, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana glazbe.
- 25.studenog u 19,30 sati započet će naša posljednja plesna večer, a posvećena je Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama.

Svako od navedenih događanja, osim plesa, imat će i dodatni sadržaj vezan uz tematsko obilježavanje određenog datuma.

- Prvo događanje, kao što je navedeno, povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa, organiziramo u ponedjeljak 29. travnja s početkom u 20,00 sati, a u svijet plesa uvest će nas članovi Udruge „La bamba“ iz Bakra sa svojom predsjednicom, Danijelom Forempoher, vrsnom i poznatom plesačicom standardnih plesova, a nakon njih plesni podij je namijenjen upravo svima koji vole plesati uz izvrsnu svirku sastava “PAN” iz Udruge „LP Rock“, pozivaju organizatori.

Ulaz je besplatan.

Za one koji, za dolazak na plesnjak, žele koristiti javni prijevoz, napominje se da je zadnji autobus iz Kostrene za Rijeku u 22,40 sati, a autobusna stanica je u neposrednoj blizini.

Program se ostvaruje uz sufinanciranje Općine Kostrena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...