„Zaplešimo kao nekad u 8“ u Narodnoj čitaonici u Kostreni

Autor: Marina Pauletić 16.06.2024

ples-80765 Foto: ilustracija

Za ovu godinu osmislili smo tri plesne večeri, a svaka je vezana uz međunarodno obilježavanje pojedinih datuma.

Kostrena - Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji osmislila je novu manifestaciju pod nazivom „Zaplešimo kao nekad u 8“, u okviru koje će biti organizirano nekoliko događanja. Manifestacija ima znakovit naslov jer je Čitaona još krajem 19. stoljeća, odnosno od svog osnutka, u svojim programima redovito organizirala plesne večeri. Plesne večeri su naročito bile popularne i izuzetno dobro posjećene u drugoj polovici 20. stoljeća, bilo da se radilo o „običnim“ plesnjacima ili mašakaranim tancima. Potaknuti navedenim činjenicama želja nam je pozvati ljude na dolazak u Čitaonu na ples uz živu glazbu. Suradnike za organizaciju plesnih večeri pronašli smo, a gdje drugdje nego u Udruzi „LP Rock“, koja ove godine slavi 10. godišnjicu postojanja, a mnogi njezini članovi, vrsni glazbenici, godinama su svirali upravo u našoj Čitaoni, bilo u dvorani ili za ljetnih mjeseci na terasi.

Za ovu godinu osmislili smo tri plesne večeri, a svaka je vezana uz međunarodno obilježavanje pojedinih datuma.

Prva plesna večer. povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa, održana je 29. travnja s početkom u 20,00 sati, Program je započeo standardnim plesovima u izvedbi Danijele Forempoher i članova udruge “La Bamba” iz Bakra, a članovi sastava “PAN” iz Udruge “LP Rock” rasplesali su svih koji su željni plesa i svirke uživo, pa je plesni podij Čitaone “pucao po šavovima” baš kao nekad.

Druga plesna večer, u povodu obilježavanja Svjetskog dana glazbe održat će se u petak, 21. lipnja s početkom u 20,30 sati, a vremenski uvjeti će odrediti hoće li se plesati na terasi ili u dvorani, no odgode nema.

U svijet glazbe uvest će nas ženski vokalni sastav “Luštrin” pod stručnim vodstvom Andreja Babića, a nakon njih plesni podij je namijenjen upravo svima koji vole plesati uz izvrsnu svirku sastava “Whiteheads” iz Udruge „LP Rock“.

U studenom, točnije 25. studenog u 19,30 sati održat će se posljednja plesna večer, a posvećena je Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama.

Ulaz je besplatan. Za one koji, za dolazak na plesnjak, žele koristiti javni prijevoz, napominjemo da je zadnji autobus iz Kostrene za Rijeku u 22,40 sati, a autobusna stanica je u neposrednoj blizini.

Program se ostvaruje uz sufinanciranje Općine Kostrena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...